Recept

Zapečeni špageti s kobasicom i špinatom

Znate one recepte kojima zapravo praznite hladnjak, a usput stvarate maštovito jelo koje kao da je izašlo iz nekog finog bistroa? Ovaj je jedan od njih!

0

Vaša ocjena:

Potrebno vrijeme: 40 minuta

Jedna istarska kobasica s tartufima, tanjur svježeg špinata, malo sira, nekoliko cherry rajčica, pola luka, dva jaja i špageti zvijezde su ovog jednostavnog i brzog jela, s kojim od ostataka iz hladnjaka i smočnice možete napraviti maštovit ručak za četvero ljudi.

Oduvijek sam voljela zapečenu tjesteninu, a jedno od prvih jela koje sam samostalno napravila u srednjoj školi bio je mac and cheese. Sviđa mi se hrskava struktura tjestenine koja se stvori pečenjem, baš kao i fina aroma zapečenog rastopljenog sira.

 

 

Recept

Količina:

  • 3- 4 osobe

Namirnice:

  • 100 g kobasice (ja sam koristila istarsku s tartufima)
  • 2 jaja
  • ½ luka
  • 250 g špageta
  • 100g ribanog sira (ja sam imala škripavac)
  • 50 g ribanog parmezana
  • 100g svježeg špinata
  • 6 cherry rajčica
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Posuđe:

  • lonac
  • zdjela
  • tava
  • daska za rezanje
  • nož
  • kuhača
  • vatrostalna posuda
  • kist
  1. Špagete skuhajte u slanoj vodi 2 minute kraće od opisa koji piše na pakiranju.
  2. U zdjeli pjenjačom ili vilicom istucite jaja.
  3. Skuhane i ocijeđene špagete dobro uvaljajte u razmućena jaja.
  4. Uključite da se pećnica grije na 210 stupnjeva.
  5. U tavi na malo maslinova ulja pirjajte sitno nasjeckan luk oko 4 minute.
  6. Dodajte kobasice narezane na kolutiće i pržite s lukom dodatnih 2-3 minute.
  7. Dodajte raspolovljene cherry rajčice i pirjajte iduće 3 minute.
  8. Na kraju u tavu ubacite svježi špinat i promiješajte minutu-dvije, dok ne uvene.
  9. Pomiješajte smjesu iz tave s tjesteninom i jajima.
  10. Smjesi dodajte ribani sir i dobro promiješajte, da se lijepo sjedini.
  11. Vatrostalnu posudu premažite kistom s malo maslinova ulja.
  12. U vatrostalnu posudu prebacite tjesteninu i pospite po vrhu parmezanom.
  13. Pecite 20-ak minuta na 210 stupnjeva.

 

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Zapečeni špageti s kobasicom i špinatom

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Zapečeni špageti s kobasicom i špinatom

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
sacher
Slastica vikendom
27.11.2021.