Brzo & fino

Tortilla s pikantim kozicama

Ljubičasta cole-slaw salata i umak od ljutih papričica Pašmanero daju ovom jelu poseban twist

0

Vaša ocjena:

Tortille su jako zahvalna namirnica i uvijek ih volim imati u smočnici. Mogu se pripremati za doručak, ručak i večeru, poslužiti kao tijesto za pizzu ili pitu, funkcionirati i u slanim ili slatkim varijantama. Vrlo su jednostavne za pripremu – ponekad ih je dovoljno tek preklopiti i uživati.

Ljeto je upravo idealno godišnje doba za ovako jednostavne zalogaje, posebno u kombinaciji s morskim plodovima. Velike kozice sa svojim slatkastim mesom upravo zovu malo piknatnosti i žestine, a naš odgovor na to uvijek je Pašmanero.

Pašmanero je domaći fermentirani ljuti umak od raznih vrsta čili papričica iz manufakture naših dugogodišnjih prijatelja iz OPG-a Matulić s Pašmana. Višestruko je nagrađen sa ‘Superior Taste Award’ u Briselu u Belgiji 2017. te sa ‘International taste Award’ u Italiji 2020.

Recept

Količina:

  • 2 osobe

Namirnice:

  • 2 velike tortille
  • 250 g očišćenih repova velikih kozica
  • začin harissa
  • Sol
  • Papar
  • Dimljena začinska paprika
  • 1 avokado
  • Pašmanero ljuti umak

Za coleslaw:

  • ½ glavice ljubičastog kupusa
  • 150 g grčkog jogurta
  • 2 limete
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Papar
  • 1 režanj češnjaka

Za ukiseljeni luk:

  • 1 glavica luka
  • 0,1 dl bijelog octa
  • Prstohvat soli
  • ½ žličice šećera

Posuđe:

  • Tava
  • Daska za rezanje
  • Nož
  • Zdjela
  • Vilica

  1. Luk narežite na ploškice i potopite u sastojke za kiseljenje. Neka odstoji barem sat vremena.
  2. Kozice marinirajte u maslinovom ulju, dimljenoj paprici, harissi i soli barem pola sata. Ispecite ih naglo na jako zagrijanoj tavi.
  3. Ljubičasti kupus narežite na tanke trakice. U zdjeli pomiješajte grčki jogurt, sok limete, maslinovo ulje, sol, papar i 1 protisnuti češnjak, pa u to dodajte narezani ljubičasti kupus i dobro promiješajte.
  4. Avokado ogulite i narežite na ploškice.
  5. Na jednu polovicu tortille slažite ljubičasti cole-slaw, pa avokado, kozice, ukiseljeni luk i sve pokapajte Pašmanerom.
  6. Presavinite i – dobar tek!

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
zeljka-maras-sq

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

zeljka-maras-sq

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_4433
Osvježavajuće
17.08.2023.