Recept

Slatko-kisela ljepljiva pileća krilca

Pileća krilca poznata su gurmanska poslastica. Ovo je jedna od bezbroj varijacija na temu ljepljivih, slasnih pečenih krilaca

0

Vaša ocjena:

Potrebno vrijeme: 45 minuta

Zaprljati prste nije nikakav problem kad je riječ o pilećim krilcima. Mogu se poslužiti kao glavno jelo, uz neki maštoviti prilog, ali su i idealna fingerfood hrana za švedske stolove, kada treba nahraniti veći broj ljudi.

Priprema je jednostavna i nimalo zahtjevna, a sve na što trebate misliti su vlažne maramice za ruke svojih gostiju.

RECEPT

Količina:

  • 4 osobe

Namirnice:

  • 16 pilećih krilaca
  • 60 g gustina
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice papra

Umak:

  • 50 g maslaca
  • 2 žlice vode
  • ½ žlice gustina
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica + 1 žličica octa od riže ili nekog drugog bijelog octa
  • 1 žlica ketchupa
  • ½ žličice ljutog umaka poput tabasca ili pašmanera

Posuđe:

  • Velika zdjela
  • Manji lončić
  • Žlica
  • Lim za pečenja
  • Papir za pečenje

 

  1. Zagrijte pećnicu na 220.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte gustin, sol i papar.
  3. Pileća krilca osušite kuhinjskim papirom i uvaljajte u smjesu gustina.
  4. U lim za pečenje stavite pileća krilca i pecite ih 30 minuta na 220.
  5. Za to vrijeme napravite umak: na tavici ili u plitkom manjem lončiću otopite maslac, no pazite da ne zavrije. Dodajte med, umak od soje, ocat, ketchup te gustin pomiješan s dvije žlice vode.
  6. Miješajte kuhajući na srednje jakoj vatri dok se umak ne počne zgušnjavati, odnosno hvatati za žlicu kojom miješate.
  7. Nakon 30 minuta izvadite krilca, dobro ih natopite umak i vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta.
Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Slatko-kisela ljepljiva pileća krilca

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Slatko-kisela ljepljiva pileća krilca

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
sacher
Slastica vikendom
27.11.2021.