Iako na tik tok uglavnom okrećemo očima kao na utjelovljenje površnosti nekih mlađih generacija, na toj je društvenoj mreži nastao cijeli jedan novi pokret: tik tok kulinarstvo. I dok se ondje dakako vrti cijeli niz banalnih recepata, nađe se katkad i koja ozbiljno dobra ideja. Nevjerojatno je što se sve može ispričati u dinamično montiranim videima od svega 30-ak sekundi!
Upravo ovaj recept isprobala sam nakon što sam ga vidjela na tik toku. Duboko uronjen u talijansku kulinarsku tradiciju, privukao me je zamamnim odvajanjem rolica jedne od druge nakon što se posuda nakon pečenja lim izvadi iz pećnice.
Priprema nije komplicirana, ali baš kao i kod mnogih drugih talijanskih slojevitih recepata (npr. lazanje ili parmigiana!), posla ima i poprilično ćete isprljati kuhinju. Ipak, rezultat je fenomenalan i svaka minuta utrošena u pripremu se isplati.
Jelo se jede samostalno, najbolje uz mladu zelenu salatu. Može slobodno ostajati do sutradan, a ukusno je i hladno.
Odgovori