Patlidžan je jedna od temeljnih namirnica turske kuhinje. Nebrojeni su načini na koje su ondje priprema, a grozdovi sušenih patlidžana ulična su atrakcija svakog turskog grada.
Zato nije čudno što sam ovih dana gledajući na Netflixu tursku seriju Krojač i poželjevši neko tursko jelo, posegnula upravo za patlidžanom.
Priprema ovih rolica podsjeća na pripremu mazalica, popularnog snacka i u našim roštiljarnama, gdje se se na krišku kruha maže tanak sloj začinjenog mljevenog mesa, pa se sve skupa peče na grillu.
U ovom slučaju vrlo tanak sloj mljevenog mesa maže se na kriške patlidžana, koje se zatim motaju u rolicu, umaču u tijesto za tempuru i prže u dubokom ulju.
Mogu se jesti kao snack, poslužen s bilo kojim umakom. Meni je, budući da su pržene u tijestu nalik na ono za tempuru, inspiracija otišla na azijski umak na bazi soja sosa.
Odgovori