Čak i ako niste veliki ljubitelji azijske kuhinje, vrlo je velika vjerojatnost da ćete proljetne rolice voljeti. Hrskave, pržene, fino masne, bez pretjeranih egzotičnih začina – nije ni čudo da su mnogima omiljen recept kineske kuhinje.
Dugo sam mislila da je za njihovu pripremu potrebna posebna vještina i specijalni sastojci dok nisam shvatila da ih je moguće napraviti od bilo kojeg povrća i naših najobičnijih listova tijesta za savijače koje možete pronaći u svakom supermarketu.
Čak i ako nemate soja sos i sezamovo ulje, poslužit će i obična sol i suncokretovo ulje.
Proljetne rolice odlično su dodatno jelo, koje možete pripremiti od ostataka klasičnog woka ili stir-frya. Sadržaj woka iskoristite za nadjev, zarolajte ga u listove za savijače i – ispecite. Možete ih čak i zamrznuti prije termičke obrade, te potom peći neodmrznute, bit će vrlo slasne.
Ove rolice popiju dosta masnoće tijekom prženja, pa pripazite da ih dobro ocijedite na kuhinjskom papiru.
Odgovori