Brzo i jednostavno

Popečci od krumpira

Ako u smočnici imate punu vreću domaćeg krumpira, evo još jedne ideje kako ga utrošiti

0

Vaša ocjena:

Potrebno vrijeme: 15 minuta

Nemamo svaki dan vremena za dugotrajna nakuhavanja, a ni za čitanje dugačkih recepata. Zato danas jedan kratak, jednostavan i nadasve brz recept za jelo koje može poslužiti kao doručak, užina, prilog, samostalno jelo, ručak ili večera.

Krumpir je omiljeni hrvatski tradicionalni prilog, a današnji recept mali je iskorak od uobičajenog pire krumpira, njoka, kroketa, pomfrita ili pečenog krumpira.

Popečci od krumpira imaju bezbroj varijacija diljem svijeta, a iako se često rade od pire krumpira pa imaju strukturu kroketa, ovi su od ribanog krumpira. Može im se dodati i malo luka i češnjaka, ali meni su najdraži ovako jednostavni.

Na ovaj način možete pripremiti popečke od bilo kojeg povrća koje se riba – tikvica, mrkve, korijena celera, korabice ili kombinacije sveg tog povrća.

RECEPT

Količina:

  • Za 4 osobe

Namirnice:

  • 4 krumpira srednje veličine
  • 2 jaje
  • 4 žlice brašna
  • Sol
  • Ulje za prženje

Posuđe:

  • Ribež
  • Posuda
  • Tava
  • Vilica
  • Žlica
  • Upijajući papr
  1. Ogulite krumpir i naribajte ga.
  2. Dodajte jaja, posolite i dobro izmiješajte vilicom.
  3. Dodajte brašno, dva prstohvata soli, te i dalje miješajte vilicom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  4. U tavici ugrijte ulje
  5. Žlicom uzimajte smjesu i spuštajte je na vruće ulje. Svaku hrpicu pritisnite vilicom, da se formira plosnati krug.
  6. Pržite sa svake strane oko 3 minute, dok ne dobijete zlatno-smeđu boju.
  7. Odložite popečke na kuhinjski papir da papir upije višak masnoće.
  8. Još malo posolite i poslužite same ili uz umak od grčkog jogurta.

 

 

 

 

 

 

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Popečci od krumpira

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Popečci od krumpira

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
sacher
Slastica vikendom
27.11.2021.