Recept

Pohani celer s prilogom od cikle i crne leće

Ovo vegetarijansko i bezglutensko jelo idealno je za bezmesni ponedjeljak, običaj koji prakticiraju mnogi nakon bogate nedjeljne gozbe

0

Vaša ocjena:

Potrebno vrijeme: 25 minuta

Ovo vegatarijsko jelo zadržava mnogima omiljenu formu iz mesnih varijanti: odrezak i prilog. Celer odlično funkcionira kao odrezak, a dobro podnosi i pohanje, ovaj put u mješavini rižinog i kukuruznog brašna. Atraktivna i profinjena crna leća sjajno se slaže uz ciklu i timijan, a namirnice za pripremu ovog jela dostupne su gotovo cijele godine.

Ako vam se svidi ovaj način pohanja, možete ga primijeniti na bilo koje plosnato izrezano povrće: mrkvu, tikvicu, korabicu, ciklu. Osim toga, želite li se poigrati okusima, u ovom jelu možete zamijeniti mjesta celeru i cikli – ciklu pohajte, celer sljubite s lećom.

Recept

Količina:

  • 2 osobe

Namirnice:

  • 1 glavica celera srednje veličine
  • 1/2 šalice kukuruznog brašna
  • 1/2 šalice rižinog brašna
  • 1 jaje
  • šalica crne leće
  • 1 manja cikla
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko grančica timijana
  • 1 dl maslinova ulja
  • Sol
  • Papar

Posuđe:

  • šalica
  • lonac
  • 2 tave
  • daska za rezanje
  • nož
  • zdjela
  • pjenjača
  • rukavice

 

  1. Šalicu leće pristavite kuhati u dvije šalice vode. Kuhajte u poklopljenom loncu na slabijoj vatri, a leća je gotovaza petnaestak minuta, kad posve upije vodu.
  2. Češnjak narežite na listiće,a s grančica timijana otrgnite listiće.
  3. Ciklu narežite na kockice.Ukoliko ne želiteda vam ruke satima nakon pripreme jela budu crvene, koristite jednokratne gumene rukavice.
  4. Od rižinog brašna, kukuruznog brašna, jajeta, prstohvata solii šalice vode napravite gusto tijesto gušće od tijesta za palačinke.
  5. S celera ogulite koru i narežite ga na odreske debljine 1 cm. U tavici ugrijte ulja da pokrije dno, umačite celer u tijesto i pržite ga na srednjoj vatri s obje strane po 5 minuta.
  6. Na ugrijano ulje bacite češnjak da zamiriše, pa dodajte ciklu i timijan. Posolite i poklopljeno pirjajte 5 minuta. Dodajte kuhanu leću, posolite i dobro promiješajte.
Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Pohani celer s prilogom od cikle i crne leće

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Pohani celer s prilogom od cikle i crne leće

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
JEDEM DOMA_product-3
Recept
26.01.2022.
IMG_6007
Čistimo hladnjak
23.01.2022.
coko-tart
Slastica vikendom
22.01.2022.