Proljetno

Pirjane mahune s krumpirom

Jednostavno, brzo jelo koje može figurirati kao glavno povrtno jelo ili prilog uz meso ili ribu

0

Vaša ocjena:

Potrebno vrijeme: 20 minuta

Iako ih sve češće ima cijele godine, polako se na tržnicama pojavljuju mahune. Da, ja sam još uvijek od onih koji voće i povrće, meso i ribu, kad god mogu, kupujem na tržnici.

Što se mahuna tiče, draže su mi zelene ili žute „olovke“, no ovaj put pripremala sam žute plosnate, i one su možda za ovo jelo i najkusnije.

 

Recept

Namirnice:

  • 0,5 kg mahuna
  • 4 manja krumpira
  • ½ luka
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol

Posuđe:

  • daska za rezanje
  • nož
  • široka tava dubljeg dna
  • poklopac za tavu
  • kuhača

  1. Mahunama odrežite rubove s obje strane.
  2. Krumpir narežite na mini kockice veličine 2-3 cm.
  3. Luk oglite i narežite na ploškice, a češnjak na trakice.
  4. U tavi zagrrijte 2 žlice maslinova ulja i najprije mijeajući pirjajte luk i češnjak oko 4-5 minuta.
  5. Dodajte krumpir i poklopite. Pirjajte oko 5 minuta.
  6. Dodajte mahune, sve skupa posloite. Podlijte s malo vode i pokriveno pirjajte oko 15 minuta.
Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
zeljka-maras-sq

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

zeljka-maras-sq

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
TIKKA MASALA
Indijski comfort food
07.05.2023.
roljetne rolice
Kineska kuhinja
19.03.2023.
IMG_2842
Školjke
05.02.2023.