Recept

Pileći odresci u umaku od naranče

Počinje sezona naranča, koje sam, za promjenu, upotrijebila u jednom slanom jelu, za čiju vam pripremu ne treba više od 15 minuta

0

Vaša ocjena:

Potrebno vrijeme: 15 minuta

Pileći file zdrav je i hranjiv komad mesa, kojemu neki mesoljupci zamjeraju suhoću. Kako biste mu podarili sočnost, spojite ga s jednako zdravom narančom i s aromatičnim timijanom.

Polovice luka u ovom jelu služe u prvom redu za aromatiziranje ulja na koje se prži piletina. Ukoliko ga ne volite, izvadite ga čim zamiriše. Ako ste pak ljubitelj luka, pirjajte ga do kraja s mesom i uživajte u njegovom okusu, koji se izvrsno slaže sa slatkasto-kiselkastim okusom naranče.

Kao prilog predlažem pire od krumpira, no poslužit će i riža, proso, kus kus, ili pirjano povrće.

RECEPT

Količina:

  • 2 osobe

Namirnice:

  • 2 pileća filea
  • 2 naranče srednje veličine
  • 1 luk
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Nekoliko grančica timijana
  • Brašno
  • Sol
  • Papar

Posuđe:

  • Cjedilo za agrume
  • Nož
  • Daska za rezanje
  • Bat za meso
  • Tava
  • Kuhača

 

  1. Pileći file očistite od žilica i eventualnih masnih dijelova, te ga narežite na odreske debljine 1 cm. Istucite ih batom za meso.
  2. Naranče ocijedite. Sok dviju naranči bit će dovoljan za pripremu umaka za 2 osobe.
  3. Odreske uvaljajte u brašno.
  4. Luk ogulite i prepolovite.
  5. U tavicu sa zagrijanim uljem stavite luk i pirjajte ga 2 minute, da pusti aromu.
  6. Na ulje stavite pileće odreske i popecite ih na naglo s obje strane.
  7. Dodajte grančice timijana i zalijte narančinim sokom. Posolite, popaprite i pirjajte sve skupa još 2-3 minute.
Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Pileći odresci u umaku od naranče

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Pileći odresci u umaku od naranče

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
JEDEM DOMA_product-3
Recept
26.01.2022.
IMG_6007
Čistimo hladnjak
23.01.2022.
coko-tart
Slastica vikendom
22.01.2022.