Badem umjesto mrvica

Low carb pohana piletina

Izbjegavate brašno i kruh, no to ne znači da se trebate odreći pohanog! Omiljenu piletinu možete pohati i u listićima badema

5

Vaša ocjena:

Pohana piletina jedno je od jela koja prolaze gotovo uvijek i svugdje. Redovito se nalaze i na dječjim menijima, a znamo da su djeca najstroži kritičari.

Ako se počnete hraniti po low carb principima, prvo što ćete izbaciti jest sve na bazi kruha i brašna.

Žitarice možda nisu poželjne, ali sjemenke i orašasti plodovi, na svu sreću, jesu.

I dalje možete jesti omiljenu pohanu piletinu, samo pšenično brašno zamijenite bademovim, a krušne mrvice listićima badema!

Kako se poh ne bi odlijepio, savjetujemo vam da ove odreske pečete u pećnici, a ne pržite na tavi.

Recept

Količina:

  • 2 osobe

Namirnice:

  • 0,5 kg pilećeg filea
  • 4 žlice bademovog brašna
  • 100 g listića badema
  • 1 jaje
  • 0,5 dl mlijeka
  • sol
  • maslinovo ulje

Posuđe:

  • 3 duboka tanjura
  • vilica
  • lim za pečenje
  • papir za pečenje
  • bat

 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Piletinu narežite na tanke odreske. Istucite ih batom i posolite.
  3. U jedan tanjur stavite bademovo brašno, u drugi vilicom istucite jaje s mlijekom, a u treći listiće badema.
  4. Odreske umačite naizmjence u brašno, jaje i badem.
  5. Odlažite ih na lim obložen papirom za pečenje i pokapajte maslinovim uljem.
  6. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200.

 

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
zeljka-maras-sq

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

zeljka-maras-sq

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_4433
Osvježavajuće
17.08.2023.
image
Brzo & fino
14.08.2023.