Slastica vikendom

Keto cheesecake

Svepopularnu tortu od sira napravili smo na način da u njemu mogu ponekad uživati i osobe na low carb prehrani

0

Vaša ocjena:

Potrebno vrijeme: 2 sata

Cheesecake ili torta od sira široko je omiljeni desert, za koji gotovo svaka kuća ima svoj recept. Neki cheesecakeovi se peku, neki se ne peku, neki sadrže žuti i bijeli sloj, neki samo žuti, u nekima ima jaja, u nekima nema.

Ako se nastojite hraniti s niskim udjelom ugljikohidrata, tada vam ne preostaje puno opcija za slastice. Ipak, kako je sir poželjna namirnica, ako šećer zamijenite eritritom, a podlogu od keksa orašastim plodovima – cheesecake je vaš!

Čak ni preljev od šumskog voća ne smeta jer je bobičasto voće jedno od rijetkih vrsta voća dopuštenih u keto prehrani.

Kako bismo ovoj slastici dodali dodatni tvist, upravo u preljev dodali smo i koju kap ljutog umaka.

Recept

Količina:

8 osoba

 Namirnice:

Za podlogu:

  • 100 g mljevenih badema
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • Sok 1 limuna
  • 100 g maslaca
  • 75 g eritrita

 Za žuti sloj:

  • 400 g krem sira
  • 400 g ricotte
  • 4 jaja
  • 290 g eritrita
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1,5 žlica gustina
  • 1,5 žlica vode

Za bijeli sloj

  • 500 g milerama
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 20 g eritrita

Za preljev

  • 100 g malina
  • 100 g kupina
  • 1 vanilin šećer eritrit
  • 10 kapi ljutog umaka Pašmanera

 

Posuđe:

  • blender
  • kalup za tortu
  • mikser
  • 3 zdjele
  • mala tava
  • kuhača

 

  1. Najprije uključite pećnicu da se ugrije na 150 stupnjeva.
  2. Bademe i lješnjake grubo sameljite u blenderu. Može ostati i koji krupniji komadić, ne mora biti sitno mljeveno. Bademe i lješnjake pomiješajte s otopljenim maslacem, limunovim sokom i šećerom/eritritom.
  3. Kalup za tortu dobro premažite maslacem i rukama na dno utisnite tanku koru od smjese od orašastih plodova. Stavite je peći na 150 stupnjeva 20 minuta.
  4. Gustin razmutite u vodi te mikserom pomiješajte sve sastojke za žuti sloj. Kad se kora od orašastih plodova zapekla, preko nje prelijte žuti sloj i stavite sve skupa peći u pećnicu sat vremena na 150 stupnjeva. Ne otvarajući pećnicu, isključite je i ostavite tortu da odstoji u isključenoj pećnici još sat vremena.
  5. Bijeli sloj pripremite tako što ćete mileram dobro izmiksati s vanilijom i šećerom/eritritom. Kad tortu izvadite iz pećnice, preko žutog sloja premažite bijeli.
  6. Šumsko voće zagrijte u tavici s vanilin šećerom. Kad je voće pustilo vodu i počelo se pretvarati u strukturu pekmeza (ne treba dugo – desetak minuta), nakapajte sam pašmanero.
  7. Preljev od šumskog voća pustite da se malo ohladi i prelijte ga preko bijelog sloja.
  8. Tortu je potrebno dobro ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Keto cheesecake

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Keto cheesecake

Željka Maras

Novinarka, urednica, marketinška stručnjakinja, poduzetnica, kuharica, putnica, čitateljica, spisateljica, izumiteljica, učenica, profesorica, zaljubljenica u hranu, ljubiteljica novih medija, kreatorica medijskih sadržaja, tragačica za dubljim smislom – ja sam sve to po malo, i sve u isto vrijeme.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_1351
Recept
16.06.2022.
mrkva 4
Recept
29.05.2022.
IMG_9133
Recept
28.05.2022.