2015.-2021.

Inovativna rješenja za kućno kuhanje

Brend Jedem doma ima interesantan put: od servisa za nabavu namirnica i kuhanje preko prvih premium polugotovih jela do medijsko-edukativne platforme

Piše: Željka Maras

Jedna od težih stvari pri pokretanju svakog novog projekta jest smisliti ime.

Kad sam u rujnu danas već daleke 2015. godine bacila slučajan pogled na dnevne novine koje su ležale na stolu, ugledala sam naslov: „Jedemo doma češće nego ostali Europljani“.

„Jedem doma“ zazvonilo mi je u glavi. To sam ime tražila mjesecima. Namjeravala sam pokrenuti uslugu kuhanja u domovima klijenata i vrtjela sam svakakve varijacije na temu kuhanja: „Žlica i vilica“, „Sretna kuhača“, „Ručak za svaki dan“. Svaki od tih primjera mi je zvučao korektno, ali ništa više od toga.

Za sintagmu „Jedem doma“ zakačila sam se odmah, i ne sluteći što će sve taj naziv biti kadar pokriti.

Pune četiri godine Jedem doma bio je servis za nabavu namirnica i kuhanje, čije su vrijedne kuharice u tom razdoblju odlazile u nabavu namirnica na Dolac i potom kuhale u preko stotinu kućanstava grada Zagreba.

Tih je godina spontano zaživio običaj da naši stalni klijenti, koji su imali i svoje fiksne termine unutar svakog tjedna, počeli tražiti da im kuharice Jedem doma u jednom dolasku skuhaju nekoliko jela. Jedno za taj dan, a ostalajela da im pretpripreme na način da ih oni idućih dana mogu lako sami podgrijati ili zapeći.

Tada se rodila ideja zašto ne bismo upravo taj asortiman visokokvalitetnih, domaćih polugotovih i gotovih jela proizvodili za daleko širu publiku nego što je to dvoje-troje ljudi u jednom danu. Investirali smo u profesionalnu kuhinju, zaposlili dodatne ljude i – pokrenuli proizvodnju. Ta prva premium gotova jela na našem tržištu nastavila su nositi ime Jedem doma.

Jedem doma zove se i treća inkarnacija brenda, koja upravo sada poprima svoj oblik. Riječ je o medijsko-edukativnoj platformi, koja kroz razne formate popularizira kuhanje i kvalitetnu prehranu kod kuće.

Mi rado jedemo doma, a vi?

2015.

osnivamo servis za nabavu za nabavu namirnica i kuhanje

2017.

širimo tim na 4 kuhara

2019.

pokrećemo proizvodnju prvih premium polugotovih jela

2020.

otvaramo trgovinu Jedem doma

2021.

Jedem doma postaje multimedijska platforma o kuhanju