Ako nastojite jesti na način da kroz dan izbjegavate glukozne šiljke na način kako to propagira Glucose Goddess, onda znate da dan morate započeti slanim doručkom, po mogućnosti bez žitarica i kruha.
Jaja na 101 način prva su asocijacija za slani doručak, no što jesti ako i niste toliki fan jaja?
Kroz prakticiranje upravo prehrane sa smanjenim udjelom ugljikohidrata, došla sam do zaključka da za doručak izvrsno funkcionira mnogobrojno povrće, isto ono koje biste jeli kao prilog u glavnom jelu, posebno u kombinaciji sa svim vrstama sireva.
Evo primjera četiri tanjura toplog, slanog doručka.
ŠPAROGE & PANCETA
Iako su proljetnica, uzgojene vrtne šparoge možete naći u supermarketima i tijekom cijele godine.
Dobitnu kombinaciju na tanjuru čine:
- Avokado
- Šparoge omotane pancetom i okrenute na tavi sa svih strana
- Rotkvice
- Kuhana jaja
KAJGANA S PARMEZANOM & BRIE
Sirevi svih vrsta su dobrodošli na tanjuru za doručak dok ste na low carb prehrani.
Na našem je:
- Sir s plemenitom plijesni brie
- Kajgana s parmezanom
- Avokado
- Pršut
- Krastavac
ŠKRIPAVAC NA ŽARU
Može i bez jaja! Okrenite na grill tavi škripavac ili haloumi, te poslužite s povrćem:
- Škripavac ili haloumi sa žara
- Šampinjoni sa žara
- Krastavac
- Rajčica
- Zelena salata
TIKVICE SA STRACIATELLOM
Straciatella je talijanski sir napravljen od vučene mozzarelle pomiješane s vrhnjem.
- Ploške tikvice sa žara
- Straciatella
- Pesto od bosiljka
- Svježi bosiljak
- Pekan orasi