Dan poslije

Što ako vam je ostalo mesa s roštilja?

Prvomajski roštilj katkad rezultira i prekomjernom količinom ispečenog mesa. Pretvorite ga sutradan u ukusan obrok

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Otkad znam za sebe, meso s roštilja jeli bismo i sutradan, katkad podgrijano, a katkad i hladno. Ja nisam ljubitelj hladnog mesa, a podgrijan roštilj mi i nije pretjerano ukusan, pa sam ove godine odlučila smisliti nešto drugačije.

Ostalo mi je dosta janjećih kotleta s grilla. Bacila sam pogled u hladnjak i pronašla 1 luk, nekoliko cherry rajčica, par grančica timijana, pola teglice Aromadria sosa od rajčice, a u zamrzivaču sam imala i 1 pakiranje smrznutih zelenih mahuna.

U svega 15-ak minuta na stolu su bili ukusni janjeći kotleti u umaku od rajčice i mahuna, koje sam mogla poslužiti uz njoke, krumpir ili neku tjesteninu. Kažem mogla jer sam u posljednje vrijeme na low carb prehrani, pa je navedeni obrok za mene bio cjelovit.

Narežite luk na sitno i pirjajte ga 5-6 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte timijan, sjeckanu rajčicu i malo sosa od rajčice, pojačajte vatru, te pirjajte sljedećih minutu-dvije. Ubacite već pečeno meso i smrznute mahune, posolite i popaprite te pojačajte vatru da sve zakuha. Poklopite, smanjite vatru i sve skupa pirjajte oko 10 minuta.

Moglo bi vas zanimati...
image
Samoniklo & fino
13.05.2023.
naan
Kako napraviti
07.05.2023.
image
Mala škola jaja
16.04.2023.