Nešto novo

Šparoge mimoza

Ako ne znate što biste s vrtnim šparogama, evo jednog vrlo atraktivnog i ukusnog recepta

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Šparoge mimoza potječu iz Francuske, a ime duguju ribanim jajima, koja izgledom podsjećaju na mimozu. Ako prakticirate prehranu sa smanjenim udjelom ugljikohidrata, ovo jelo savršeno će se uklopiti u low carb jelovnik.

Trebat će vam:

  • vezica vrtnih šparoga
  • 1 limun
  • 1 ljutika
  • žlica kapara
  • vezica peršina
  • 2 jaja
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • ½ žličice senfa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol
  • papar

 

Jaja skuhajte utvrdo, pustite da se skroz ohlade, ogulite i naribajte.

Šparoge blanširajte u vreloj vodi 2-3 minute.

Luk narežite posve sitno.

Naribajte koricu limuna.

Peršin vrlo sitno nasjeckajte.

U zdjelici pomiješajte limunov sok, sol, papar, maslinovo ulje i balzamični ocat.

Na pladanj složite blanširane šparoge, pospite ih koricom limuna, sjeckanim kaparima, te sve zalijte pripremljenim dressingom. Po vrhu pospite ribanim jajima i peršinom.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_1389
Što s prezrelim voćem?
16.06.2022.
IMG_8904
Savjeti & trikovi
28.05.2022.
ani-glavna
Zdravlje se rađa u trbuhu
20.05.2022.