Zdravlje se rađa u trbuhu

Kako svaki dan jesti organski fermentirano? Uzmite Ani Biome

Znanstvene studije sve su glasnije o važnosti svakodnevne konzumacije fermentirane hrane. No što ako niste veliki fanovi kiseljenja kupusa i izrade kefira u kućnoj radinosti?

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Jeste li znali da se naše cjelokupno psihičko i fizičko zdravlje rađa u probavnom mikrobiomu? Potvrdila je to i prošlogodišnja studija prestižnog američkog Sveučilišta Stanford, kojom se ustanovilo da svakodnevna konzumacija fermentirane hrane i napitaka značajno smanjuje sve upalne procese u tijelu te pridonosi zdravlju i dugovječnosti.

Znali su to intuitivno još i naši pretci, pa su tako kiseljenje kupusa i ispijanje rasola bili tradicionalna wellbeing kura naših baka i djedova.

Praktično rješenje

Postoji cijela zajednica entuzijasta kućne fermentacije, no s obzirom da je riječ o pokretu koji pretpostavlja veliko znanje, upornost, a i fizički prostor, velika je vjerojatnost da ste među brojnijom skupinom, kojoj i sama pripadam, a koja nema prostora, vremena, znanja, a često ni volje za to.

Upravo za nas wellbeing longevity startup Cidrani Biome dizajnirao je fermentirane mikronapitke u praktičnim, lijepo dizajniranim vrećicama koje stanu u svaki džep ili torbu, te se u svega dvije sekunde rastvaraju u čaši obične vode.

Takvi organski fermentirani mikronapitci „to go“ svjetska su inovacija iz Cidranija i već ste imali prilike čitati o njima. Sada su napravili korak dalje kreiravši Ani Biome,  potpuno personalizirani pristup zdravlju crijevne mikrobiote

Probavni mikrobiom svakoga od nas jedinstven je poput otiska prsta. Ne samo što se razlikuje od osobe do osobe, nego ovisi i o fazi u kojoj se sami nalazimo.

Personalizirani pristup

Upravo zbog toga nastao je Ani Biome, jedinstveni model personalizirane mjesečne njege probavnog mikrobioma.

Asortiman Ani Biome fermentiranih mikronapitaka sastoji se od 6 vrsta fermentiranog čaja poznatijeg pod imenom kombucha i 2 varijacije ljekovite nordijske gljive chage. Uskoro očekuju i nove proizvode u svojoj fermentiranoj obitelji – vodene kefire u dva okusa.

Uz pomoć kviza sastavljenog u suradnji sa znanstvenicima i psiholozima, a ovisno o svojim navikama i zdravstvenom stanju, doći ćete do svoje osobne kombinacije različitih mikronapitaka za tekući mjesec.

Kviz je tek prva stanica u personalizaciji fermentiranih mikronapitaka. U suradnji s laboratorijem Glycan AgeAni će svojim godišnjim korisnicima darovati testove biološke dobi, kao i testove stolice, kojima će moći pratiti napredak svoje crijevne mikrobiote te sukladno rezultatima prilagođavati sadržaj mjesečne Ani Biome kutije.

Važna je redovitost

Fermentirani mikronapitak najbolje je piti natašte, kao prvi napitak u danu, ali nećete pogriješiti niti ako svoj ritual prebacite za neki drugi dio dana, prije ili poslije obroka.

Kako je za njegu probave neizmjerno važno biti svakodnevno redovit, Ani Biome nudi mogućnost mjesečne pretplate. Pritom nećete morati brinuti jeste li obnovili svoju zalihu – svakoga mjeseca na vaša vrata stići će vam vaša mjesečna doza fermentiranog. Pretplata se može otkazati u bilo kojem trenutku.

Dok se Cidrani fermentirani mikronapitci i dalje mogu kupiti u trgovinama Kaufland, Spar, Bio bio, Tvornica zdrave hrane, Mrkvica, Grga Čvarak, Veronika delikatese, Witrina, personalizirani fermentirani mikronapitci Ani Biome mogu se kupiti isključivo putem webshopa. Nemojte dugo razmišljati jer još samo do 23.5. vrijede niže, launch cijene, koje vam u slučaju pretplate ostaju zauvijek.

 

 

 

Moglo bi vas zanimati...
image
Samoniklo & fino
13.05.2023.
naan
Kako napraviti
07.05.2023.
image
Mala škola jaja
16.04.2023.