Slastica vikendom

Kako napraviti tortu od palačinki?

Želite li pravu pravcatu tortu u svega 20 minuta, poigrajte se tortom od palačinki

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kako obožavam klasične palačinke, torte od palačinki oduvijek su mi bile iznimno privlačne, ali me je odbijala pomisao na to da za njih treba ispeći neku suludo veliku količinu palačinki.

Međutim, nije tako! Za ovu tortu trebalo mi je svega 14 palačinki.

Za tortu na slici s nadjevima sam igrala na sigurno: bila je to svima omiljena nutella, puding od vanilije, te šumsko voće na vrhu.

Već za idući put rodila mi se ideja za dodatne namaze od domaćeg pekmeza od šljiva, prženih lješnjaka i tučenog slatkog vrhnja.

Možete se poigrati i svježim voćem poput kolutića banane, šipka, filetiranih naranči ili mandarina, te kremama svih mogućih vrsta.

Za početak, ispecite barem 12 palačinki. Pazite da budu pravilnog okruglog oblika, kako bi torta izgledala skladno. Ako ne znate kako ispeći klasične palačinke, bacite pogled ovdje.

Zatim, skuhajte puding od vanilije i pustite da se malo prohladi.

Na stalak za tortu stavite prvu palačinku i namažite je prvim namazom (pudingom od vanilije). Stavite sljedeću palačinku, koju premažite sljedećim namazom (nutellom). Slažite dok ne potrošite sve palačinke, a vrh ukrasite smrznutim ili svježim šumskim voćem. Prije rezanja pustite neka se dobro prohladi, najbolje u frižideru.

Moglo bi vas zanimati...
turska kava
Savjeti & trikovi
27.11.2021.
kolagen
Trendovi
24.11.2021.
IMG_4972
Kao u restoranu
23.11.2021.