Kao u restoranu

Kako napraviti okrugle krekere od parmezana?

Lakše je nego što mislite – treba vam samo 1 sastojak i 10 minuta

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Znate one profinjene rupičaste okrugle krekere od parmezana, koje ponekad uz juhu poslužuju u boljim restoranima? Možda ste pomislili kako za njihovu pripremu treba kulinarska diploma masterchefa i neka specijalna profesionalna aparatura. Nije tako! Gotovi su u svega 10 minuta, od sastojaka koje imate kod kuće.

Recept za, kako ih ona zove, grickalice od parmezana i maka, pronašli smo u kuharici Pantarul doma Ane-Marije Bujić. U njezinom receptu koriste se tri sastojka (parmezan, mak i češnjak u granulama), no kako mi nismo imali mak, upotrijebili smo samo parmezan i češnjak u prahu. Bili bi dobri i samo s parmezanom.

Dakle, pomiješate prstima 120 g ribanog parmezana, 1 žličicu mljevenog maka i ½ žličice češnjaka u granulama. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavljate žlicu po žlicu smjese u hrpice udaljene nekoliko centimetara jedne od drugih. Stražnjom stranom žlice pritisnite hrpice, da dobijete plosnati okrugli oblik. Pečete 5-7 minuta na 180 stupnjeva. Kad ih izvadite, ostavite ih da se potpuno ohlade, pa ih pažljivo izvadite. Možete ih čuvati u dobro poklopljenoj limenoj kutiji do 2 dana.

Moglo bi vas zanimati...
turska kava
Savjeti & trikovi
27.11.2021.
kolagen
Trendovi
24.11.2021.
pire
Mala škola kuhanja
21.11.2021.