Nova ideja

Kako napraviti njoke od patlidžana?

Volite njoke, a oni od krumpira pomalo su vam dosadili? Otkrivamo kako napraviti vrlo ukusne njoke od patlidžana

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Dok smo kao servis Jedem doma kuhali u domovima naših klijenata, naučili smo kuhati kao u kvizu. Vrlo često bismo od klijenta dobili parametre, a mi bismo u skladu s njima osmislili prijedlog jela. Katkad su ti zahtjevi bili poprilično zahtjevni, u stilu „Mi bismo njoke, ali da ne sadrže krumpir. Buču ne volimo. A zelena boja hrane ne prolazi kroz našeg djeteta“.

Upravo na jednu takvu zagonetku odgovorili smo – njokima od patlidžana. Patlidžan je dovoljno kremast da može samostalno tvoriti tjestastu strukturu za njoke, a okus mu je dovoljno neutralan da se lako uklopi kao prilog bilo kojem jelu u umaku.

Iako patlidžana ima na tržnicama cijele godine, upravo je na zalasku njegova visoka sezona. Zato ga iskoristite i napravite ove uistinu fine njoke.

Trebat će vam: 

  • 1 veći patlidžan
  • oštro pšenično brašno
  • sol
  • jaje
  1. Upalite pećnicu da se grije na 220 stupnjeva.
  2. Izrežite patlidžan na kockice veličine otprilike 3 cm x 3 cm. Pecite ga 15-ak minuta na 220 cm.
  3. Prebacite pečeni patdližan u blender i dodajte prstohvat soli. Dobro izblendajte, tako da se kožica izblenda.
  4. Pustite da se blendana smjesa ohladi, dodajte jaje, pa brašno u količini da se smjesa prestane lijepiti. Meni je trebalo 8 žlica brašna.
  5. Smjesu podijelite na 4 dijela. Svaki dio izvaljajte rukama u valjak i režite na male komadiće.
  6. Pristavite lonac pun vode za zakuha. Kad provrije, ubacite njoke i kuhajte dok ne isplivaju.

Moglo bi vas zanimati...
pulledpork1
Savjeti & trikovi
23.10.2021.