Savjeti & trikovi

Kako napraviti najbržu i najukusniju marmeladu od mandarina?

Mandarine su na vrhuncu sezone i prava je šteta je ne zarobiti ih u staklenke u slatki namaz, u kojem ćete uživati i u mjesecima kad ih više ne bude

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

3kg mandarina

3 limuna

1 kg šećera

0,5 l vode

malo likera od limuna ili naranče

 

Budući da se u ovom receptu koriste mandarine s korom, najprije ih potopite u lonac s vodom, u koji ste dodali žlicu soda-bikatrbone. Pustite da odstoje barem pola sata, a zatim ih dobro isperite.

Mandarine stavite u plići lonac sa širokim dnom i zakuhajte u većoj količini vode. Kuhajte 20-ak minuta.

Limun ogulite.

U multipraktik stavite kuhane mandarine i svježi limun te dobro izmiksajte.

U posudu stavite miksane mandarine i limun, šećer i vodu i kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, oko sat vremena. Pred kraj dodajte malo likera.

Ulijevajte vruću marmeladu u sterilizirane staklenke. Dobro ih zatvorite, okrenite naopako s čepom prema dolje, pustite da se ohlade 15-ak minuta, te okrenite s čepom prema gore.

Moglo bi vas zanimati...
turska kava
Savjeti & trikovi
27.11.2021.
kolagen
Trendovi
24.11.2021.
IMG_4972
Kao u restoranu
23.11.2021.