Savjeti & trikovi

Kako da vam kosa ne poprimi miris kuhanja?

Otkrivamo vam jedinstveni prirodni recept na bazi eteričnih ulja

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Mnogi koji su se susreli s korona virusom, bili su prisiljeni suočiti se s njegovom specifičnom posljedicom – gubitkom njuha. Iako je to krajnje neugodna senzacija, ima ona i svojih dobrih strana: više u stanu ne osjećate mirise friganja ribe ili duhanskog dima, koji vam je prije toliko smetao. Međutim, to ne znači da ih ne osjete ljudi oko vas!

Kako spriječiti da se neugodni mirisi zalijepe za vašu svježe opranu kosu, otkriva nam Anamarija Pažin Morović, stručnjakinja za aromaterapiju, koja u svom Laurus Slow Spa salonu za njegu u zagrebačkoj Radićevoj ulici uistinu radi čuda s moćnim prirodnim saveznicima – eteričnim uljima.

Anamarija je i osnivačica vrlo popularne facebook grupe Holistička ljepota, u kojoj često dijeli praktične savjete kako uklopiti eterična ulja u svoj svakodnevni život te se njegovati na prirodan način.

“Sigurno znate onaj osjećaj kad sa svježe opranom, mirisnom i čistom kosom idete kuhati ručak? Ili je, još gore, netko od ukućana strastveni pušač? Imam iskustva u oba slučaja”, govori Anamarija. Rješenje je maglica za kosu, koju možete napraviti po sljedećoj recepturi.

U sprej bočicu od 100 ml zamiješajte:

10 ml votke ili gina

10 kapi etericnog ulja geranija

20 kapi eukaliptusa radiate ili globulusa ili ho drva

30 kapi limete ili grejpa ili limuna

Na to dodajte cca 90 ml destilirane vode

Svaki put prije uporabe protresite i raspršite oko kose (ne direktno na kosu i tjeme!), kao da radite oblačić ili maglicu oko glave.

 

 

 

Moglo bi vas zanimati...
ani-glavna
Zdravlje se rađa u trbuhu
20.05.2022.
ledeni
Što ako vam puknu beze kore?
30.04.2022.