Održiva kuhinja

Kako iskoristiti stabljiku brokule?

Kad pripremate brokulu, vjerojatno i vi napravite ono što radi 99% ljudi: odrežete „cvjetiće“, a stabljiku bacite. Ne mora biti tako

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Danas sam na instagramu svoje prijatelje i pratitelje upitala da pogode od koje je namirnice ovaj atraktivni snack. Odgovori su se kretali od tikvica, šparoga, mahuna  sve do maštovitih stabljika blitve, ali nitko nije pogodio da je riječ o – stabljiki brokule!

Velika većina nas navikla je u kuhanju koristiti samo „cvjetove“ brokule, a debelu stabljiku za koju su pričvršćeni baciti. To ne mora biti tako!

Stabljiku ogulite i narežite na prutiće. U jednu zdjelicu ulijte nekoliko žlica maslinovog ulja, a u drugu nekoliko žlica palente pomiješane s pola žličice soli.

Štapiće brokule najprije dobro umočite u maslinovo ulje, a zatim ih uvaljajte u smjesu palente i soli.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Ako smijete jesti mliječne proizvode, u palentu naribajte i malo parmezana, štapići će biti još ukusniji!

Moglo bi vas zanimati...
image
Male tajne
18.08.2023.
image
Toplo-hladno
13.08.2023.