Nova ideja

Kako upotrijebiti prosene pahuljice?

U zamamnim popečcima od prosenih pahuljica, peršina i bučinih sjemenki

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kad sam odlučila mjesec dana pročistiti svoj organizam prehranom siromašnom histaminom, među namirnicama koje sam kupila bilo je i proso u zrnu te prosene pahuljice. Iako sam ih pripremala na identičan način kao i zobene, prosene pahuljice mi iz nekog razloga nikada nisu „sjele“.

Što ću s vrećom prosenih pahuljica, pitala sam se. Uz malo kreativnog promišljanja od njih sam napravila vrlo ukusne popečke.

Za antihistaminske popečke od prosenih pahuljica potrebno vam je:

  • šalica prosenih pahuljica
  • šalica vruće vode
  • žlica chia sjemenki
  • 3 žlice hladne vode
  • vezica peršina
  • 3 žlice brašna od tapioke
  • žlica bučinih sjemenki
  • sol
  • maslinovo ulje

Prosene pahuljice prelijte vrućom vodom.

Žlicu chia sjemenki prelijte s tri žlice vode.

Peršin sitno narežite.

U jednoličnu smjesu izmiješajte nabubrene zobene pahuljice, nabubrene chia sjemenke, žlicu brašna od tapioke, bučine sjemenke i peršin.

Preostale dvije žlice brašna stavite u tanjur.

Od smjese rukama oblikujte popečke. Bit će ljepljivi, pa ih uvaljajte u brašno od tapioke. Pržite ih na maslinovom ulju od 3 minute sa svake strane. Posolite.

Moglo bi vas zanimati...
image
Male tajne
18.08.2023.
image
Toplo-hladno
13.08.2023.