Kad sam odlučila mjesec dana pročistiti svoj organizam prehranom siromašnom histaminom, među namirnicama koje sam kupila bilo je i proso u zrnu te prosene pahuljice. Iako sam ih pripremala na identičan način kao i zobene, prosene pahuljice mi iz nekog razloga nikada nisu „sjele“.
Što ću s vrećom prosenih pahuljica, pitala sam se. Uz malo kreativnog promišljanja od njih sam napravila vrlo ukusne popečke.
Za antihistaminske popečke od prosenih pahuljica potrebno vam je:
- šalica prosenih pahuljica
- šalica vruće vode
- žlica chia sjemenki
- 3 žlice hladne vode
- vezica peršina
- 3 žlice brašna od tapioke
- žlica bučinih sjemenki
- sol
- maslinovo ulje
Prosene pahuljice prelijte vrućom vodom.
Žlicu chia sjemenki prelijte s tri žlice vode.
Peršin sitno narežite.
U jednoličnu smjesu izmiješajte nabubrene zobene pahuljice, nabubrene chia sjemenke, žlicu brašna od tapioke, bučine sjemenke i peršin.
Preostale dvije žlice brašna stavite u tanjur.
Od smjese rukama oblikujte popečke. Bit će ljepljivi, pa ih uvaljajte u brašno od tapioke. Pržite ih na maslinovom ulju od 3 minute sa svake strane. Posolite.