Kako?

10 načina na koje možete koristiti ljuti umak od papričica

…a koji vam dosad nisu pali na pamet

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Poneke začine kupimo i koristimo samo za jedno jelo na našem kućnom repertoaru. Kod mene je taj slučaj bio s ljutim umacima na bazi papričice. Donedavno sam ih koristila isključivo u marinadama i umacima uz biftek, i osim toga nikad više. No čim sam počela eksperimentirati, pronašla sam deset interesantnih jela u kojima se može upotrijebiti. A koji je moj najdraži ljuti umak od papričica? Pašmanero OPG-a Matulić 😊

 

  1. Wokovi – bili s povrćem, mesom ili plodovima mora, zrnce ljutine izvrsno im odgovara

 

  1. Pizze – samo nekoliko kapi ljutog umaka podiže okus pizze bilo koje vrste

 

  1. Gulaši – meso i ljutina se vole, to nije nikakva tajna, no rijetko tko ih stavlja u gulaše, tingule i žgvacete

 

  1. Omlet – jeste li ikad kapnuli par kapi ljutog umaka na svoj omiljeni doručak od jaja?

 

  1. Tartar – sitno kosano sirovo meso ili riba savršeno su društvo za pašmanero, tabasco & co

 

  1. Majoneza – jednom nam je nekoliko kapi ljutog umaka slučajno kapnulo u majonezu. Bili smo oduševljeni!

 

  1. Toast – ako volite toast s puno rastezljivog sira, nekoliko kapi ljutog umaka fino će ga zaokružiti

 

  1. Savijače – kad pripremate slane savijače od sira, špinata ili mesa, idući put smjesi dodajte malo ljutog umaka

 

  1. Cheesecake – a sada nešto posve neočekivano! Na džem od šumskog voća, kojim ćete preliti tortu od sira stavite samo kap ljutog umaka

 

  1. Crumble – jednostavni voćni desert zapečen u pećnici dobit će ekstra ukusnu notu s malo pašmanera

 

 

 

Moglo bi vas zanimati...
kuharice
Kako kuhati
23.01.2022.
canyouspray_perfume_in_your_hair
Savjeti & trikovi
22.01.2022.