Inovacija

Znate li što je Kombuchaga?

Moćni spoj medicinske gljive čaga i kombuche u obliku fermentiranog mikronapitka novi je proizvod Cidranija, a iako je tek izašao na tržište, ušao je u finale izbora za najinovativniji europski organski napitak

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Cidrani je dobro poznat po asortimanu fermentiranih mikronapitaka, koji se pretvaraju u svakodnevni ritual zdravlja. Rastvoreni u čaši obične vode, ako se uzimaju redovito, imaju brojne blagotvorne učinke na opće zdravlje i wellbeing.

Mnoge tegobe za koje na prvu ne biste rekli da imaju veze s probavnim mikrobiomom poput visokog krvnog tlaka, skokova šećera u krvi, depresije, dermatoloških problema, zapravo potječu iz jednolične mikrobiote crijeva. Fermentirani mikronapitci tu mikrobiotu čine raznolikijom, a vas generalno zdravijim.

Dosad je Cidrani na tržištu bio s 6 okusa svojih kombucha u formi mikronapitaka, a odnedavno su se obitelji pridružila još dva moćna člana: Kombuchaga Morning i Kombuchaga Evening.

Čaga se ubraja u skupinu medicinskih gljiva iznimno visokih koncentracija ljekovitih svojstava, a raste na kori brezinog drveta u polarnoj klimi sjevernog nordijskog pojasa. Upravo je hladnoća zaslužna za njezinu visoku učinkovitost: temperatura od -30 stupnjeva izvlači ono najbolje iz nje. Zahvaljujući svojoj iznimno visokoj koncentraciji antioksidansa, gljiva čaga se već stoljećima u tradicionalnoj medicini nordijskih zemalja upotrebljava za smanjenje kroničnih upala, regulaciju razina šećera i kolesterola u krvi te vrtoglavo podizanje imuniteta.

U Cidrani Kombuchaga Morning napitku moćna čaga združena je s fermentiranim simbiotičkim kulturama bakterija i kvasaca, ali i cold brew 100% arabica kavom, što je čini savršenim koncentratom stimulativne energije kojom uplovljavamo u svaki novi dan.

Iscjeljujuća energija Kombuchage Evening obogaćena je notama ploda crne bazge i cvijeta hibiskusa, a idealna je za večernji ritual opuštanja i pripreme za kvalitetan noćni odmor.

Na najvećem europskom sajmu prirodne i organske hrane Natural & Organic Products Europe održanom 3. i 4. travnja u Londonu Kombuchaga Morning i Evening ušle su u izbor od 4 finalna proizvoda Nagrade za najinovativniji organski napitak po izboru posjetitelja: najrespektabilnijih imena struke i najuglednijih svjetskih lanaca za trgovinu organskim proizvodima.

Kombuchagu Morning i Evening možete kupiti u obliku mjesečnog paketa na webshopu Cidranija.

Moglo bi vas zanimati...
277799228_389155763009799_5517023597618679559_n
Novo na tržištu
01.05.2022.
Glass of water on a wooden table. Water was poured into the beaker. Selective focus. Shallow DOF. With lighting effects. With copy space
Veliki petak
15.04.2022.