Jedriličarski kulinarski retreat

Tri dana kao peskaterijanci

Kako nam je bilo na našem prvom Jedem doma jedrenju?

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Protekla tri dana plovili smo šibenskim arhipelagom na prvom Jedem doma jedriličarskom retreatu pod radnim naslovom „Tri dana kao peskaterijaci“.

U tajne uvale šibenskog arhipelaga i skrivene restorane sigurnom rukom vodila nas je skiperica Tanja Dinter Vidaković, koja je sa svojim DayDream Adriaticom i započela trend tematskih retreata na jedrilicama.

Ideja je bila da u tri dana, ploveći po jednim od najživopisnijih dijelova hrvatske obale, našim polaznicima pokažemo kako povrće ne mora biti dosadno nego se od njega mogu pripremiti cijele gozbe. Nismo se željeli odreći ni bogatstva ribe i morskih plodova, pa smo i njih uvrstili u svoju svakodnevnu prehranu. A upravo tako hrane se peskaterijanci, vegetarijanci koji jedu ribu.

Kako bi opuštanje bilo potpuno, pridružila nam se se i Jassna Luna Jozić, vlasnica studija Dobro mjesto, učiteljica joge i life coach, koja nam je držala satove joge te meditacije.

U tri dana skuhali smo petnaestak jela i  prošli nekoliko dobrih restorana. Naučili smo kako se snaći u ograničenim kuhinjskim uvjetima, što može biti vrlo primjenjivo i u užurbanoj svakodnevici. U uzgajalištu školjaka u Šibenskom kanalu braća Ćoran su nam na svojoj platformi pripremili nevjerojatno ukusnu buzaru od školjaka tek izvađenih iz mora.

Tanja je zainteresiranima prenosila znanje o osnovama jedrenja, a otkrila nam je predivne otoke Kakan, Kaprije, Tijat i Vrgadu, na kojima smo uživali u kristalno bistrom, tirkiznom moru. Vrijeme nas je pomazilo pravim ljetnim vrućinama, pa smo ljetnu sezonu 2022. otvorili u velikom stilu.

Za tri nezaboravna dana svojim su nas proizvodima opskrbili prijatelji brenda Jedem doma. OPG Skular poslao nam je svoje Green I organske shotove, kojima smo vraćali snagu nakon cijelog dana provedenog na suncu.

Aceto od maraske, aceto od smokve i pašmanero OPG-a Matulić bili su nezaobilazni dio naših jela od povrća, dok je njihova krema Lady Sunshine dala svoj doprinos preplanuloj puti kojoj smo sve težile.

Za dnevnu dozu fermentiranog, koju propisuju najeminentniji svjetski znanstvenici kao temelj zdravlja i dugovječnosti, svojim se fermentiranim mikronapitcima pobrinuo Cidrani.

Kasnonoćne palačinke pretvorile su se u pravu „jam tasting“ sesiju, a još se vodi mrtva utrka je li bolja trešnja, marelica, mandarina, naranča ili smokva brenda Aromadria. Njihove šalše i prirodni pekmezi stigli su nam s bajkovitog pelješca, iz OPG-a Indire Vrgoč.

Moglo bi vas zanimati...
6fd0ef89-b45a-40e5-97d2-49143a0e2153
Prije ljetne stanke
14.05.2023.