Predstavljamo

Smrznuta domaća tjestenina Pa-šta

Ružičasto-žuti punjeni ravioli izgledom obaraju s nogu, a ni okusom ne zaostaju

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Jeste li prošle godine pratili show Nove TV Startaj Hrvatska? Ovih dana počinje nova sezona. Za one koji ne znaju, riječ je o natjecateljskom reality showu za male poduzetnike, koji se bore za dolazak (i ostanak!) svojih proizvoda na police Spara.

Format je vrlo interesantan jer pratimo njihove životne priče, ali i put od često skromnih pogona u kućnoj radinosti do profesionalizirane proizvodnje, koja može osigurati velike količine potrebne za ulazak u distribuciju velikog trgovačkog lanca. Šansa da putem polica poznatog supermarketa u kratko vrijeme dospiju do velikog broja kupaca uistinu je jedinstvena.

I ja osobno imam neke veze s ovogodišnjom sezonom, no o tome više kad dođe vrijeme za to.

Dotad, baš i kao prošle godine, pratim proizvođače koji su se ondje pojavili, te kupnjom njihovih proizvoda na plavim Sparovim štandovima Startaj Hrvatska podržavam njihov trud. A tu se, vjerujte, uistinu ima što podržati.

Tjestenina Pa-šta nastala je u doba lockdowna u proljeće 2020., kad je Zagrepčanka Renata Burić, koja je dotad radila u ugostiteljstvu, ostala bez posla. Uz pomoć supruga Marija, prihvatila se onoga što najviše voli raditi – mijesiti tjesteninu. Prisjetila se starih bakinih receptura, i u krajnji proizvod dodala svoju kreativnu osobnost. Rezultat je tjestenina nevjerojatno razigranih boja i uzoraka, koja je vrlo brzo postala hit na Facebooku.

U show Startaj Hrvatska ulaze sa svojom linijom raviola, i to u tri punjenja: 3 vrste sira, špinat i sir, pršut i sir.

Ravioli su vrlo veliki, u pakiranju ih je 6 komada, i predviđeno je da ih je za jednu porciju dovoljno tri.  Na pakiranju savjetuju da ih nakon kuhanja od 6-8 minuta u posoljenoj vodi okrenemo na maslacu na tavici ili sljubimo s nekim umakom.

Okusom, ravioli su moćni, kao kao i strukturom. Naime, riječ je o debelom tijestu, koje imate što žvakati, što ja osobno volim. Za ružičastu boju zaslužan je sok od cikle, a za intenzivno žutu velika količina jaja i maslinovog ulja u tijestu. Nažalost, nakon kuhanja te boje značajno izblijede, pa skuhano jelo u tanjuru pomalo izgubi na atraktivnosti. Mala sugestija za usavršavanje proizvoda u budućnosti: ipak nešto tanje tijesto pogodilo bi ukus većeg broja ljudi i približilo se talijanskom originalu, te poraditi na postojanosti boja.

Punjenja su bogata, fino izbalansiranih okusa.

Razumijem da je za distribuciju putem trgovačkog lanca prikladnija smrznuta nego svježa tjestenina, i ona uistinu ima svojih prednosti i za krajnjeg kupca – puno duž rok trajanja. Međutim, žao mi je što nisam naručila Pa-šta tjesteninu prije njihovog ulaska u show, dok su u ponudi imali širok asortiman jednako šarene svježe tjestenine. Vjerujem da će za to biti vremena, jer pred Pa-štom je, sigurna sam, blistava budućnost.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_7837
Probali smo
27.01.2022.
IMG_7712
Recenzija
24.01.2022.
IMG_7408
Kolaboracija brendova
20.01.2022.