Održivost

Silvan: sapuni iz čije ambalaže raste cvijeće

Prirodni, ručno rađeni sapuni imaju potpuno originalnu priču koja spava tradiciju, povijest i suvremeni dizajn

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Iako već neko vrijeme postoje na tržištu, ja sam tek nedavno čula za Silvan.

Silvan je prirodna, ručno rađena kozmetika iz Dalmatinske zagore, u kojoj se kultura, tradicija i povijest susreću sa suvremenim dizajnom.

Ime brenda odnosi se na Silvana, ilirskog boga divlje prirode, šuma i pašnjaka.

Srž brenda čine prirodni sapuni, zapakirani u jedinstveno dizajniranu ambalažu od biorazgradivog papira u koji su utkane sjemenke livadnog cvijeća.

To znači da ako ambalažu posadite u zemlju, redovito zalijevate i držite na suncu  – iz nje će niknuti cvijeće! Divno je to utjelovljenje održivosti i povratku prirodi, koje malo brendova interpretira na tako doslovan način.

Da je riječ o uistinu jedinstvenom projektu, govori činjenica da je Silvan završio čak tri puta i u britanskom Vogueu.

Sapuni koje sam isprobala su sljedeći:

  • Daydream – toaletni sapun namijenjen njezi ruku i tijela. Napravljen je na bazi pet različitih biljnih ulja s dodatkom eteričnog ulja lavande.
  • Coffee to grow – deluxe sapun za tuširanje. Njegov glavni sastojak, kava, prisutan je u čak dva oblika: onom tekućem, bez kojega većina nas ne može zamisliti dan, te u obliku zrnaca kave koja su naročito bitna u ulozi pilinga te imaju svojstva smanjenja celulita.
  • Black & Pure – toaletni sapun za čišćenje lica s aktivnim ugljenom i eteričnim uljem čajevca. Namijenjen je svim tipovima kože.
  • Sea Nymph –  namijenjen je posebnom pilingu kože pri tuširanju. Napravljen je na bazi četiri aktivna sastojka: eteričnog ulje mandarine, ulja kokosa i jojobe te morske soli.

Silvan sapuni mogu se kupiti pojedinačno ili u obliku nekoliko različitih poklon paketa, i to na njihovom webshopu ili u DM-u. Posebno su atraktivni kao poslovni pokloni.

 

Moglo bi vas zanimati...
teglice
Nova kulinarska radionica
02.10.2023.
IMG_0106
Ocjenjujemo
24.06.2023.
image
Jeste li probali?
22.06.2023.