Probali smo

Schaer bezglutenska kora za pizzu

Uz već gotovu koru, pizzu može napraviti i dijete vrtićke dobi, a koliko će biti ukusna, ovisit će ipak o namirnicama koje stavite na nju

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ako ste na bezglutenskom režimu prehrane ili barem ponekad zavirite na police zdrave hrane, sigurno vam je poznat crveno-žuti logo Schaer. Riječ je o svjetski poznatom brendu proizvoda bez glutena, čiji asortiman broji na stotine keksa, kolača, tjestenine, krušnih proizvoda, brašna i svega „tjestastog“ što možete zamisliti, ali u verziji bez glutena.

Brend Schaer ima dugu povijest. Domovina brenda jest Merano u južnom Tirolu, a vrijeme nastanka sredina 20. stoljeća. Obitelj Ladurner vodila je malenu trgovinu i ljekarnu „A. Ladurner Chemist“ u Meranu. Za svjetsku slavu zaslužan je njihov sin Urlich. S dolaskom na čelo kompanije, on kupuje pravo na proizvodnju bezglutenskih proizvoda po recepturi insburškog liječnika Dr Schaera, koji se od 1922. godine bavio pacijentima s probavnim tegobama i za njih je osmislio niz proizvoda bez glutena.

Iako ne prakticiram bezglutensku prehranu, katkad koketiram s njom i rado isprobavam novitete.

Tako mi je nedavno u supermarketu za oko zapela Schaerova već gotova bezglutenska kora za pizzu. Nalazi se na policama zdrave prehrane (ne u frižideru!), a u vakumiranom pakiranju nalaze se dvije pizze promjera oko 24 cm. Prema uputi s pakiranja, sve što trebate napraviti jest staviti nadjev po želji i zapeći pizzu 8-10 minuta u pećnici zagrijanoj na 210 C.

Uporaba je uistinu jednostavna i na ovaj način pizzu može napraviti i vrtićko dijete.

Rezultat je pristojan. Pizza koja se da pojesti i koja može utažiti žudnju za „pravom“ pizzom.

Ipak, pizza je fina onoliko koliko je fin njezin pokrov, je li tako? A u tom slučaju dođe vam skoro svejedno jeste li finu šalšu, sir, šunku i povrće stavili na patlidžan, na kreker ili na pravo tijesto za pizzu.

Ako malo detaljnije seciramo Schaer koru, a to i jest predmet ovog članka, moramo napomenuti da je kora sličnija krekeru nego mekanom tijestu. Posve je neutralna, ni slatka ni slana, a i posve je nemasna, pa ne očekujte da kora sama podari ikakav okus.

U pećnici brzo gori, pa tako nikako nemojte čekati 10 minuta pečenja na 210 stupnjeva, jer će vam se dogoditi ovo što se dogodilo meni na fotografiji, a moja pećnica još malo slabije peče od prosječne.

Sve u svemu – ako morate jesti bezglutenski i nemate priliku sami umijesiti mekano tijesto – it’s ok. Za sve ostale – ima i boljih kora za pizzu.

 

Moglo bi vas zanimati...
IMG_3852
Probali smo
22.10.2021.
IMG_4024
Recenziramo
20.10.2021.
IMG_3905
Slane grickalice
18.10.2021.