Recenzija

Proteinski čips od leće i slanutka

Nutrish max brend je proteinskog čipsa na biljnoj bazi: od leće, slanutka i tempeha

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Za prošlotjednog posjeta Grgi Čvarku posebno sam se zadržala uz policu sa slanim grickalicama. Fenomenalne krekere na bazi sjemenki brenda Nutrikulti već poznajem, ali ugledala sam još nešto zanimljivo – zlatne i srebrne vrećice nekog zdravog čipsa.

To je čips od leće Nutrish Max, često ga koristimo u izradi naših veganskih plata narezaka“, dobacila je Silvija Puljić, vlasnica Grge Čvarka.

Za probu sam kupila Nutrish Max od leće i od humusa, u klasičnoj varijanti, s morskom soli.

Iskreno – oduševljena sam.

Marka Nutrish Max na naše je tržište je donijela 5 vrsti veganskog čipsa od cjelovitih namirnica bogatih biljnim proteinima: leće, slanutka i tempeha. Onaj od tempeha ima tri ekstenzije: classic, tomato i hot & spice.

Dovoljno je slan da bude comfort food, a iako na dodir nije mastan, ipak je pripremljen s maslinovim uljem, pa ima i dovoljnu količinu masnoće za utješni okus.

Iako je okus čipsa od leće i od humusa vrlo sličan, moje je favorit ipak Nutrish max od leće jer ima nešto blažu aromu.

Ovaj čips je niskokaloričan veganski i bezglutenski proizvod, s malim udjelom masti, bogat biljnim proteinima, vlaknima i folnom kiselinom. Na pakiranju, kao i na njihovoj web stranici, za svaki proizvod naći ćete vrlo detaljnu tablicu svih nutrijenata.

Čips je odličan za grickanje, ali i kao dio složenijih jela. Burrata s rajlčicom i bosiljkom, posuta čipsom od leće nikad mi nije bila ukusnija.

Cijena je vrlo prijateljska, oko 12 kn za pakiranje od 60 g. Osim u trgovinama malih proizvođača, može se pronaći i u Konzumu.

Na pakiranju piše „extremely addictive“, a ja potvrđujem – kad sam otvorila vrećicu, nisam ga mogla prestati jesti.

Moglo bi vas zanimati...
277799228_389155763009799_5517023597618679559_n
Novo na tržištu
01.05.2022.
Glass of water on a wooden table. Water was poured into the beaker. Selective focus. Shallow DOF. With lighting effects. With copy space
Veliki petak
15.04.2022.
kombuchaga1
Inovacija
09.04.2022.