Probali smo

Premium strukly sir & tartufi

Iza neobičnih imena koja vas svojom igrom slova i logotipom sigurno podsjećaju na švedski brend namještaja krije se linija polugotovih jela domaćeg proizvođača

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kao veliki ljubitelj meal-prepa, ali i inovativnih biznisa s hranom, posebno ako su vezani uz online trgovinu, najiskrenije moram priznati da sam oduševljena konceptom Brzo & slasno tvornice zamrznutih proizvoda Fluxus.

Imaju sjajan web shop, na kojem vam, ako se zna njemu zadržite dulje od dvije-tri minute, iskoči ne samo kupon za popust od 15%, nego i chat povezan s whatsappom, za pitanja oko  načina pripreme na koji dobivate odgovor u realnom vremenu.

Mudro su web shop koncipirali na način da se mogu kupiti samo paketi njihovih proizvoda (poslovno gledano, ne isplati se dostavljati jedan ili dva proizvoda), a kako su smrznuti, iz pozicije kupca uistinu nije problem naručiti veću količinu, pa ih trošiti malo pomalo.

Fluxusove proizvode primijetila sam u Metrou još dok je proizvodnja Jedem doma bila u punom jeku. Doduše, to su bila neka velika pakiranja namijenjena ugostiteljima, ali u oči su mi upali soparnik i viška pogača, za koje sam tada mislila da proizvodimo samo mi.

Fluxus je tvornica smrznutih proizvoda iz Rakitja koja već godinama smrznutim polugotovim jelima opskrbljuje hotele, restorane i kampove. U jeku korona krize, kad su im ti klijenti smanjili narudžbe, odlučili su izaći i na tržište krajnjih kupaca, a kako se čini, s tom su praksom ne samo nastavili, nego su je i dodatno doradili.

Ovih dana ugledala sam mala Fluxusova pakiranja u Grgi Čvarku i odlučila ih isprobati. Današnja recenzija odnosi se samo na štrukle, i to one sa sirom i tarfutima, jer soparnik i viška pogača u mom zamrzivaču još uvijek čekaju svoj red.

Fluxus se u vizualnom identitetu i nazivima svojih proizvoda poigrava s globalno slavnom Ikeom. Naime, logotip naziva jela identičan je Ikeinom logotipu proizvoda, a svako je ime izokrenuto u jednom slovu tako da zvuči švedski ili barem strano i začudno. Tako su štrukli Strukly.

Isprobala sam puno kupovnih smrznutih štrukli jer je to jedno od jela čiju pripremu dosad nisam svladala kod kuće, a na tržištu ih ima uistinu dobrih. Fluxusovi strukly nude jedinstvenu uputu za pripremu drugačiju od svih ostalih – štrukli se najprije pet minuta kuhaju, a zatim se 15 minuta zapeku u vrhnju. Izvrstan način s rezultatom ukusnijih i brže pripremljenih štrukla od svih onih koji se smrznuti peku po 45 minuta. Ja za pečenje štrukla uvijek koristim isključivo slatko vrhnje, puno mi je finije od kiselog.

Štukli Brzo & slasno su nešto debljeg tijesta, što ja volim, finog sirnog punjenja, a tartufi se poprilično osjete. Dakako, to nisu listići naribanog tartufa kao na ilustrativnoj fotografiji nego mrvice tartufate, ali mislim da cijele tartufe nitko razuman ni ne očekuje za nekoliko desetaka kuna. Iako se vrećica čini mala, a i same dimenzije štrukla su male, tih 500 g bilo je previše za nas dvoje. Mislim da bi se od jednog pakiranja moglo najesti troje ljudi.

Zbog logističkih razloga Fluxus preko webshopa zaprima narudžbe samo za Zagreb i Zagrebačku županiju, ali budući da se njihovi proizvodi mogu pronaći i u sve više trgovina, ni kupci iz ostatka Hrvatske neće ostati zakinuti.

 

 

Moglo bi vas zanimati...
277799228_389155763009799_5517023597618679559_n
Novo na tržištu
01.05.2022.
Glass of water on a wooden table. Water was poured into the beaker. Selective focus. Shallow DOF. With lighting effects. With copy space
Veliki petak
15.04.2022.
kombuchaga1
Inovacija
09.04.2022.