Iz bijelog svijeta

Ocean’s Halo grickalice od algi

Kalifornijski brend proizvodi zdrave gricalice od algi, ali i jednostavna polugotova rješenja za pripremu ramena

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ovog proljeća moji kolege iz Cidranija izlagali su na čak pet prestižnih međunarodnih sajmova, s kojih su se redovito vraćali ne samo s bogatim kontaktima i inspiracijom, nego i s vrlo konkretnim proizvodima. Naime, običaj je da na kraju svakog sajma izlagači međusobno razmijene svoje proizvode, pa su tako s londonskog sajma dopremili cijelu transportnu kutiju grickalica od algi brenda Ocean’s Helo.

Prženi, slani čips od algi danima nam je bio uredska prva pomoć kad bi nas uhvatio napadaj gladi sve dok na dnu kutije nismo otkrili još nešto: povrtni temeljac u tetrapaku, te rezance za ramen.

Ramen je bogata japanska bistra juha s dodacima mesa, povrća, jajeta i tjestenine. Kao i svako drugo jelo, najukusnija je kad se pripremi domaća, od početka do kraja, ali kako zbog svog iskustva s proizvodnjom polugotovih jela Jedem doma njegujem posebnu sklonost prema pametnim, polugotovim rješenjima, bio je to poticaj da malo više istražim kalifornijski brend Ocean’s Halo.

Glavni proizvod su im grickalice od algi, koje su vrlo ukusne, slane, pržene, i to u nekoliko okusa: morska sol, wasabi, sriracha, maui onion, chilli lime, korean BBQ. Riječ je o zdravijoj alternativi grickalicama poput čipsa, a možete ih ubaciti i kao posip na salate ili pak u već spomenuti ramen.

Prodaju i nepržene alge nori za motanje sushija, a posebnu liniju čine im već gotovi temeljci. U litarskim kartonskim tetrapak pakiranjima dolaze temeljci brojnih vrsta: vijetnamski pho, japanski ramen, miso temeljac, meksički tortilla temeljac, tajlandski od kokosa te varijacije na temu: bez piletine, bez govedine, bez ribe.

Ja sam probala povrtni ramen temeljac i ok je, iako ima malo umjetan okus nalik na vegetu.

U ponudi imaju i razne vrste riže i tjestenine, kao i umaka.

U maloj posudi u vruću vodu potopila sam na nekoliko minuta njihovu tjesteninu za ramen, da omekša.

U woku sam najprije popržila pileće meso narezano na trakice, zatim sam na istom ulju popržila mrkvu i pastrnak, te dodala šaku graška. Sve sam zalila instant temeljcem, koji sam ugrijala u istom loncu.

U zdjelicu sam ulila juhu, lijepo poslagala tjesteninu, meso, povrće i pržene alge te poslužila.

Ocean’s Halo ne možete kupiti kod nas, ali ako vas put nanese u SAD ili London, možete ga naći na policama najprestižnijeg lanca organske hrane Wholefoods.

Jednako tako, ako volite avanture online shoppinga, možete ga naručiti preko Amazona.

Moglo bi vas zanimati...
retreat1
Jedriličarski kulinarski retreat
05.06.2022.
IMG_0805
Sezona kupaćih kostima
29.05.2022.
jahta
Jedem doma na moru
24.05.2022.