Online shopping

Najfiniji pariški čajevi na vašim vratima

Ako ste i vi ljubitelj vrhunskih čajeva, donosimo tri online adrese s kojih čajeve možete naručiti na svoja vrata

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Za sve ljubitelje vrhunskih čajeva Pariz i London raj su na zemlji. London zbog 5 o’clock tradicije ispijanja čaja, a Pariz zbog brojnih kafeterija i slastičarnica, u kojima možete popiti i kupiti i visokokvalitetne čajeve.

Otkrivamo vam tri francuske web stranice, s kojih možete naručiti fine čajeve u Hrvatsku, bez dodatnih troškova vezanih za carinu i pdv. Naime, od Brexita su sve narudžbe iz Londona opterećene upravo tim davanjima.

Nedjelja je, posebno ako je vrijeme loše, idealan dan za online shopping i mnogi ljudi upravo nedjeljom posežu za svojih kreditnim karticama, pokazale su to sve mnoga istraživanja.

Jedna od stavki koje često kupujem online su fini čajevi iz inozemstva. U vrijeme pandemije divno je moći na kućni prag naručiti delicije koje smo nekad kupovali isključivo na putovanjima ili na aerodromima.

Čaj je čaj, rekli će mnogi pri pogledu na cjenovnu razliku prosječne kutije čaja s filter vrećicama u iznosu od 10-ak kuna u našim supermarketima i iste količine čaja koji stoji i po 20 puta više.

Možda, dok ne probate vrhunski čaj. Razlika je zaista enormna, i koliko god skup bio, čaj je za razliku od nekih drugih artikala, ipak priuštiv luksuz.

Prvi fini čajevi s kojima sam se susrela prije petnaestak godina, i to na aerodromima, bili su Kusmi čajevi, do dana današnjeg meni najdraži čajevi. Isprobala sam sam ih gotovo sve, a nerijetko dragim ljudima poklanjam upravo Kusmi poklon pakete.

Kusmi čajevi zapravo su rusko-francuski, budući da im je osnivač Pavel Kousmichoff, po kojem brend i nosi ime, u dobi od 14 godina 1850.-ih počeo raditi kao trgovac čaja u St. Petersburgu. Korak po korak, postao je vlasnik lanca čajana, koja je koncem 19. stoljeća bila vrlo omiljena među ruskom artistokracijom. Pavelov sin otvorio je 1907. ekspozituru čajane u srcu Londona, a do početka izbijanja Oktobarske revolucije imali su u vlasništvu 51 čajanu u svim većim gradovima Rusije. S izbijanjem revolucije Kousmichoffi bježe u Pariz, gdje otvaraju trgovinu čaja, i otad se brend razvija iz francuskog glavnog grada.

Njihova je ponuda iznimno bogata, s nekoliko desetaka svih vrsta čaja koje možete zamisliti. Posljednjih godina iznimno razvijaju liniju organskih čajeva.

I  kuća Maison-Boisser ima dugu povijest. Postoji od 1927. godine, i to ponajprije kao slastičarnica. Bila je omiljeno mjesto Victora Hugoa, Emily Zole i Axandrea Dumasa.

Maison -Boisser prvi je izumio kandirani kesten, kasnije klasik francuskog slastičarstva, kao i čokoladne latice te bonbon boules, varijantu punjenih „svilenih“ bombona.

Tako ćete i danas primarno na ovoj web stranici pronaći predivne slastice, i tek nekoliko vrsta čajeva, no probate li njihov cvjetni čaj The Petales de Fleurs, uistinu nećete ostati ravnodušni.

Palais des Thes francuska je kuća čaja osnovana 1987. godine, i ona se ponosi najfinijim čajevima sa svih strana svijeta. Izbornik online shopa je podijeljen po regijama iz kojih želite kupiti čaj i cjenovno su nešto skuplji od Kusmi čaja.

Svi ovi brendovi osim čajeva prodaju i šalice, infuzore, vrećice za čaj, kao i poklon pakete.

Posebno su atraktivni adventski kalendari, za koje upravo sada pravo vrijeme za kupnju.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_3852
Probali smo
22.10.2021.
IMG_4024
Recenziramo
20.10.2021.
IMG_3905
Slane grickalice
18.10.2021.