Nova kulinarska radionica

Meal prep ili pretpriprema obroka

U ponedjeljak 9.10. Željka Maras poučava vas kako za kuhanje izdvojiti samo jedno popodne u tjednu, a zatim imati na raspolaganju skuhan ručak za svaki radni dan

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Koliko god voljela kuhati, ništa me ne može više izbaciti iz takta od toga da čim uđem u kuću nakon napornog dana gladna moram stati za štednjak jer nemamo pripremljen obrok.

Moj je san oduvijek bio da nas svaki dan kad dođemo kući na štednjaku čeka već skuhan ručak, koji treba samo poslužiti.

Upravo zbog toga pokrenula sam brend Jedem doma, najprije kao uslugu kuhanja za svakodnevne potrebe u domovima privatnih klijenata, a zatim i proizvodnju premium polugotovih jela, koja je kod kuće trebalo samo završiti.

Deset do petnaest minuta dovršavanja – to je za mene prihvatljiva mjera.

Iako danas više nema niti teta kuharica iz Jedem doma koje odlaze na Dolac i kuhaju, niti istoimenih simpatičnih teglica, ja princip pretpripreme obroka redovito i dalje provodim u vlastitom domu, za osobne potrebe.

Što to u praksi znači? Jedno popodne u tjednu provodim u kuhinji, i to najčešće nedjeljom, a zatim idućih 5 dana, cijeli radni tjedan, na raspolaganju imam pretpripremljene baze raznolikih obroka, za čije dovršavanje ne treba više od 15 minuta.

Meal prep, kako se pretpriprema jela popularno zove na engleskom, izvrstan je način da dramatično podignete kvalitetu prehrane cijele obitelji.

On nije rezerviran samo za trikove spretnih domaćica. Budite sigurni da kuhar ne počinje kuhanje većine jela u trenutku kad ste ušli na vrata restorana. Svi restorani, pa i oni najekskluzivniji, svoje kuhanje upravo temelje na pretpripremi različitih komponenti jela.

Upravo „Meal Prep“ tema je naše sljedeće kulinarske radionice u MM Kantini. Održat će se u ponedjeljak 9 listopada  od 18,00 do 20,30 h.

Osim što ćete svladati principe dobrog planiranja i pretpripreme obroka, imat ćete prilike degustirati vrhunska vina MM Selekcije te se inspirirati brojnim novim kulinarskim idejama.

Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj možete pronaći u našem webshopu.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_0106
Ocjenjujemo
24.06.2023.
image
Jeste li probali?
22.06.2023.