Inspirativna kuharica

Matejka Buča: Svaki dan

Autorica popularnog bloga Like chocolate ovih je dana objavila svoju drugu knjigu recepata, a dok nam ona ne dođe u ruke, predstavljamo kuharicu koja joj je prethodila

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Na blog Like chocolate naletjela sam prije 4 godine, tražeći internetom malo drugačije božićne kolače. Ovo nećete često čuti: ne volim tradicionalne božićne slastice, a nisam ni pretjerani ljubitelj čokolade. Pod tim uvjetima priprema božićnih keksa i kolačića koje ću sa zadovoljstvom pojesti, a koji neće biti samo dekoracija stola, poprilično je zahtjevna.

Kad sam na istoj web stranici naišla na recepte za prhke kekse s limunom, thumbprint keksiće s kokosom, malinom i bijelom čokoladom, puslice s čokoladom i pečenim lješnjacima te meke kekse s kikirikijem i čokoladom, od kojih nisam znala što bih prije pripremila, znala sam – naišla sam na blog koji vrijedi pohraniti među omiljenim stranicama jer s autoricom očito dijelim isti ukus.

Od tog Božića 2017. pa do danas blog Like chocolate konzultirala sam puno puta, više za slatka, nego za slana jela. Autorica bloga Matejka Buča donosi profinjeno izbalansirane, ali vrlo svakodnevne recepte, primjenjive u svakoj obitelji.

Interesantno, i Matejka je jedna od onih visokoobrazovanih žena iz korporativnog svijeta, koja se odlučila otisnuti kulinarskim free lance vodama i u tome – uspjela. Blog se najprije zvao Life Tastes Like Chocolate. Ovih dana instagram je preplavljen objavama o Matejkinoj drugoj tiskanoj kuharici Svaki dan nešto novo. No mi ćemo za  početak predstaviti njezinu prvu kuharicu: Svaki dan.

Ljepota kuharica koje objavljuju blogeri je u tome što je instagram postavio vrlo visoke vizualne kriterije. Još prije desetak godina tiskane kuharice imale su uglavnom vrlo loše fotografije, a autori gotovo nikad nisu sami fotografirali svoju hranu. Knjiga Svaki dan vrlo je atraktivno grafički dizajnirana, sa sjajnim fotografijama same Matejke.

Podijeljena je u poglavlja prema vrsti dnevnog obroka (doručak, međuobrok, ručak, večera, desert), uz dodatak nekoliko recepata za izradu zimnice, kao i torte za svečane prigode.

Osim 115 recepata, naći ćete tu nekoliko praktičnih članaka s temom planiranja tjednih jelovnika, savjeta za uspješno pečenje kolača, uputa za kuhanje temeljca. Kuharicu možete kupiti u bolje opskrbljenim knjižarama, kao i na blogu Like Chocolate.

Kako sam Like Chocolate zavoljela upravo zbog slastica, danas vam iz nje prenosim recept za tortu od sira i bundeve sa slanim karamelom.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_7837
Probali smo
27.01.2022.
IMG_7712
Recenzija
24.01.2022.
IMG_7408
Kolaboracija brendova
20.01.2022.