Što je starije, kokoš ili jaje?
Otkad je svijeta, otad se i konzumiraju jaja! Najviše za doručak, ali i kao sastavni dio mnogih slanih i slatkih jela za svako doba dana.
U travnju, mjesecu Uskrsa, u gastronomskom smislu sinonima za konzumaciju jaja, učimo vas:
- Kako savršeno pripremiti neka jednostavna jela, koja mnogi ipak teško svladavaju, poput poširanog jaja i jaja Benedict
- Kako pripremiti malo drugačiji doručak od jaja inspiriran drugim kulturama poput izraelske shakshuke ili japanskg sushija od jaja
- Kako pripremiti instagramske hitove poput “jaja-oblaka” ili “zavežljaja od jaja”
- Kako se jaja ponašaju u raznim jelima i kombinacijama okusa
- Čime zamijeniti funkcionalna svojstva jaja ukoliko ih ne konzumirate
Kao i uvijek, radionica se održava u čarobnom prostoru zagrebačke MM Kantine, a u radionicu je uključena i degustacija vrhunskih vina Selekcije MM.
Jaja na 100 načina održava se u utorak, 25. travnja od 17,30 do 20,30 sati. Voditeljica radionice je Željka Maras, osnivačica brenda Jedem doma, a svoje mjesto možete rezervirati ovdje.