Knjiga o hrani

Ivana Beljanski Ulić: Joga i ishrana

Hrana je toliko široko područje, da uistinu nikad nema kraja ni konca njezinom proučavanju! Danas bacamo pogled u ajurvedski način prehrane, sjajno objašnjen u ovoj kuharici, čija je autorica - arhitektica

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Iako naš portal nije usko specijaliziran za neku određenu vrstu prehrane, nije niti isključiv niti u jednom smjeru. Volimo sve probati i podjednako guštamo u tradicionalnim specijalitetima seoskih baka, veganskim jelima, ali i fine dining kreacijama na tanjuru. U šali često prepričavamo anegdotu gdje je naša osnivačica Željka vjerojatno jedini redoviti gost popularnog makrobiotičkog restorana, u kojem uživa u veganskim jelima držeći u torbi – kobasice i čvarke koje je upravo kupila u mesnici.

Kako na svakom koraku upoznajemo zanimljive ljude, kojima primarna profesija nije bila prehrana, ali su se spletom okolnosti našli u njoj, tako su nas društvene mreže spojile s Ivanom Beljanski Ulić iz Novog Sada, koja je primarno arhitektica. Njezin privatni interes za osobni rast i razvoj odveo ju je na put joge, a ona do – ajurvedske prehrane.

Kako takve vrste strogo funkcionalnih prehrana imaju svoje zakonitosti, koje nije moguće svladati u svega dva-tri recepta, Ivana je napisala opsežnu knjigu Joga i ishrana. Ona je prava riznica Ivaninih spoznaja o jogi, ajurvedi, umijeću zdrave prehrane i umjetnosti.

Recepti čine otprilike polovicu knjige. Podijeljeni su u tri veće cjeline: doručak, ručak i užina/večera. Većina je recepata veganskih, iako ih ima i vegetarijanskih. Dodatni bonus je 14-dnevni plan prehrane temeljen na receptima iz knjige, s detaljnom uputom što svaki dan jesti za doručak, što za ručak, a što za užinu/večeru.

Na početku je pak popis potrebnih namirnica koje morate kupiti jer ako se dotad niste hranili po ajurvedskim principima, najvjerojatnije nemate sve potrebne sastojke u svom hladnjaku i smočnici.

Više o Ivani Beljanski Ulić možete saznati na njezinom instagram profilu @ica_ibu.

Nama su se iz knjige najviše svidjela dva recepta koji predstavljaju konkretna, složena jela od povrća: tikvice u umaku od naranče i cvjetača u kokosovom mlijeku.

Moglo bi vas zanimati...
challenge
Team building
25.11.2021.
mandarinet
Probali smo
24.11.2021.