recenzija

Il pagnotto – talijanski gotovi sendvič

Kad nakon posla svratite u supermarket i usput umirete od gladi svjesni da do večere neće tako brzo, nije čudno da vam za oko zapnu talijanski sendviči u privlačnom škartocu

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kupnja sendviča iz frižidera s rokom trajanja od tjedan-dva nikad nije osobito gastronomsko iskustvo. Obično se događa na benzinskoj crpki u nekoj nepodnošljivoj gužvi na A1 ili pak dok ste zarobljeni u redovima u ogromnim supermarketima i čini vam se da ćete se onesvijestiti.

Odnosno, možda ih vi baš volite, ali meni oni dolaze u obzir samo u ove dvije navedene situacije. Prošli tjedan, u jednoj takvoj popodnevnoj gužvi u SuperKonzumu, u vrući dan u kojem nisam stigla ručati, a do večere je još dugo, za oko su mi zapeli privlačni škartoci s talijanskim sendvičima.

To da obožavam talijansku hranu više nije nikakva tajna, pa sam tako pri pogledu na sendvič Il Pagnotto Primavera s kuhanim pršutom, rajčicom i cjelovitim kruhom uistinu živnula. Jedva sam dočekala da uđem u auto i otvorim ga.

Okus me nije razočarao. Da, to je onaj hladni kruh s bezbroj E brojeva i rokom trajanja „zauvijek“, ali šunka je stvarno fini talijanski „prosciutto cotto“. Rajčica se dobro osjeti, i to zrele, usitnjene mini rajčice s dodatkom timijana i finim umakom od jogurta i majoneze. Pala u nesvijest nisam, čak mi je ručak s nogu bio i ukusan, samo nemojte gledati na deklaraciju. Bezbroj E brojeva, hrpa šećera i glukoznih sirupa, konzervansa i ostalog i nisu najprivlačniji izbor, ali za prva pomoć uistinu je ukusniji od ostalih sendviča iz frižidera koje sam ikad probala.

Moglo bi vas zanimati...
IMG_3852
Probali smo
22.10.2021.
IMG_4024
Recenziramo
20.10.2021.
IMG_3905
Slane grickalice
18.10.2021.