Recenzija

Eko deterdžent i omekšivač Melli aromatica

Projekt Nove tv i Spara Strataj Hrvatska predstavio je još jedan inovativan hrvatski proizvod: ekološki deterdžent i omekšivač rublja

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Iako nam cijena nikad nije najvažniji kriterij u procjenjivanju bilo koje usluge i proizvoda, na Sparovim policama ekološki deterdžent i omekšivač za rublje Melli aromarica pozornost su nam privukli upravo – cijenom. Iznimno visokom cijenom u odnosu na konvencionalne proizvode.

Svi koji kupuju omekšivače za rublje znaju da 1 l običnog omekšivača stoji 17-20 kn, a na čestim akcijama po supemarketima budu i značajno jeftiniji. Kakav je to omekšivač, za koji 0,5l treba izdvojiti 50 kn, a za 1l tekućeg deterdženta čak 70 kn, pomislili smo i stavili oba proizvoda u košaricu.

Melli aromatica mali je proizvođač ekološke kozmetike iz Samobora, a u kreiranju i plasmanu proizvoda sudjeluju Vesna Sirovina i njezina kći Ivana. Proizvodi su posve prirodni i ekološki, bez štetnih kemikalija i za ljudski organizam i za okoliš, kojih su puni konvencionalni deterdženti i omekšivači.

Kao i kod svih „zdravih“ proizvoda koji zaobilaze industrijsku proizvodnju, ako ste navikli isključivo na sredstva za pranje velikih proizvođača, trebat će vam određeno vrijeme prilagodbe na posve nove strukture, mirise i način djelovanja.

Usporedbe radi, ljudi koji ne zalaze u trgovine zdravom hranom vrlo često pri prvom susretu s njima kažu da im unutra neugodno miriše. Nisu navikli na oštre biljne mirise koje ondje zateknu, no s vremenom se na njih naviknu, pa im čak počnu i ugodno mirisati.

Slično je i s proizvodima Melli aromatica. Ovdje nemojte očekivati mirisne note Ornela, Lenora i sličnih omekšivača rublja, koji će se na odjeći poput parfema zadržavati danima. U Melli aromatici mirisi su dobiveni uporabom biljnih eteričnih ulja i značajno su blaži i manje postojani. Što se učinkovitosti tiče, rublje je dobro oprano i fino mekano.

U Melli Aromatici ne koriste sastojke koji su testirani na životinjama, a uskoro za to iz Švicarske dobivaju i službeni certifikat vegan V oznake.

Sudjeluju u očuvanju okoliša na dva načina: koriste reciklirajuću ambalažu i ne koriste pakiranje u obliku kutija za proizvode.

Osviješteni entuzijasti okupljeni oko trgovina zdravim proizvodima nesumnjivo su s veseljem dočekali Melli Aromaticu. Preostaje vidjeti hoće li i masovno supermarketsko tržište u Hrvatskoj biti spremno platiti visoku cijenu trud oko očuvanje zdravlja i okoliša.

 

Moglo bi vas zanimati...
challenge
Team building
25.11.2021.
mandarinet
Probali smo
24.11.2021.