Jeste li probali?

Dopo Dropo – ulje sjemenki grožđa

Finog vinsko-orašastog okusa, izvrstan je izbor zdrave masnoće ako ste na protuupalnoj prehrani

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Jeste li probali ulje od sjemenki grožđa? Riječ je o dragocjenom ulju specifičnog okusa koje je izvrstan izvor antioksidansa, vitamina E i omega 6 masne. Studije su pokazale da hladno prešano ulje sjemenki grožđa može povisiti dobar kolesterol, a smanjiti loš kolesterol i trigliceride te posljedično smanjiti rizik od srčanih bolesti, moždanog udara i dijabetesa. Sjajno je što je ulje sjemenki grožda izvrstan izvor zdravih masnoća i ako ste na protuupalnoj i antihistaminskoj prehrani.

Jedino hladno, mehaničko prešanje sjemenki grožđa koje nisu prethodno pržene osigurava najvišu kvalitetu i „živo“ ulje.

Upravo takvo je ulje Dopo Dropo, za koje sam prvi put čula danas već 2020. godine, budući da je za kreiranje brenda zaslužna moja draga prijateljica.

Dopo Dropo proizvodi se u središnjoj Istri. Ulje sjemenki grožđa dobivaju prešanjem osušenih sjemenki, a kominu grožđa preuzimaju od vinara odmah po izlasku iz vinske preše i obradi u najkraćem mogućem roku, unutar 24 sata.

Fini vinsko – orašasti okus daje mu raznoliku primjenu u gastronomiji, od pripreme majoneza baršunaste teksture do korištenja u različitim preljevima, salatama, savršen za marinade, kao dodatak u pripremi tijesta za kruh, focacciu ili pizzu te za pirjanje, pečenje i prženje jela od mesa, ribe i povrća.

Bitno je istaknuti da je zbog njegovih tehničkih karakteristika preporučljivo i za pečenje, friganje i dinstanje, dakle kao zdrava zamjena uobičajenim uljima za tu namjenu. Dopo Dropo u ponudi ima ulje od sjemenki crnih sorti grožđa i ulje od sjemenki bijelih sorti grožđa tako da, ovisno o jelu i preferencijama može se koristiti ulje s nešto više izraženom vinskom notom (od crnih sorti) ili pak s nešto slabije izraženom vinskom notom (od bijelih sorti).

Ovih dana sam na zabačenoj polici u svojoj smočnici pronašla jednu zaostalu bocu Dopo Dropa od crnog grožđa, i obilato ga koristim u svim antihistaminskim receptima u kojima mi nedostaje okusa i masnoće.

Moglo bi vas zanimati...
teglice
Nova kulinarska radionica
02.10.2023.
IMG_0106
Ocjenjujemo
24.06.2023.