Isprobali smo

Čips od jabuke s čokoladom

U moru takozvanih „zdravih slastica“ čips od jabuke zauzima posebno mjesto. Isprobali smo čips od jabuke zaogrnut u bijelu čokoladu, kao i onaj u tamnoj čokoladi

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Brend Sana delikatese poznajemo već dugo. Našu su pozornost zaokupili još prije nekoliko godina, kad su na naše tržište doveli prvi gotovi namaz od slanutka poznatiji kao humus, i to proizveden u najboljoj tvornici u Izraelu, po originalnoj izraelskoj recepturi.

Još nam je interesantnije bilo kad smo doznali više o njihovom poslovnom modelu. Iskusni prehrambeni tehnolog Miroslav Repić i njegova kći ekonomistica Silvija pokrenuli su ambicioznu proizvodnju zdravih biljnih namaza, slastica, umaka, začina, i to bez ijednog stroja ili radnika zaposlenog u proizvodnji.

Bogato iskustvo u industrijskoj proizvodnji hrane dovelo ih je na izvor brojnih tvornica zdrave hrane u Europi i Izraelu, koje imaju kapaciteta i iskustva proizvesti ono što su u Sana delikatesama zamislili.

Danas njihov asortiman broji preko stotinu mahom veganskih proizvoda kakvih dosad nije bilo na hrvatskom tržištu poput 100% kesten pirea ili ketchupa od cikle, a u ovo siječanjsko vrijeme posebnu nam je pozornost zaokupio njihov čips od jabuke. Naime, iako smo se nominalno odrekli šećera, ponekad ipak žudimo za kojim slatkim zalogajem, pa kako ne bismo posegnuli za daleko masnijim i slađim proizvodima, svoju smo smočnicu napunili čipsom od jabuke u čokoladi.

Sam po sebi, čips od jabuke je suh i pomalo spužvat, no ogrtač od čokolade daje mu i kremoznost i slatkoću. Bijela čokolada ima blaži okus, ona tamna dakako oštriji, intenzivniji.

Čips od jabuke s čokoladom toliko je ukusan da je prošao test i grupice tinejdžera, koji poznato je, inkliniraju industrijskim nezdravim slatkišima, koji imaju daleko intenzivnije okuse.

Moglo bi vas zanimati...
kokteli-otvorna
Čarolija fermentiranog
06.08.2022.
lady-sunshine
Preplanula put
05.08.2022.
eternelle1
Prirodna kozmetika
09.07.2022.