Probali smo

Nutty čips od kokosa

Autorica dobro poznatih Nutty barica proizvela je nešto novo - kokos od čipsa u dvije varijante okusa: vanilija i čokolada

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Kokos je jedna od onih namirnica koje izazivaju ekstremne reakcije – ili ga obožavate ili ga ne podnosite. Ja sam u prvoj skupini, volim ga jako.

Kokos je izvrsna antihistaminska namirnica, niskog glikemijskog indeksa, koja je vrlo poželjna i u low carb prehrani.

Kokos koristim u svim mogućim formama i agregatnim stanjima (ulje od kokosa, brašno, ribani kokos, mlijeko od kokosa, vrhnja od kokosa), pa mi ni čips od kokosa nije neka novost. Već godinama ga upotrebljavam ne samo u slatkim, nego i u slanim jelima. Bivši kupci Jedem doma obožavali su naš curry od kelja i kokosa, u koji smo osim kokosovog mlijeka stavljali i čips od kokosa, ili pak našu salatu od rikule, lješnjaka, ribiza i čipsa od kokosa.

Maja Fertalić široj je javnosti postala poznata kroz TV show Startaj Hrvatska, a njezine energetske pločice Nutty barice uvijek su pri vrhu top ljestvica najkvalitetnijih i najomiljenih brendova te kategorije. Budući da već godinama pratim njezin poslovni put, razveselila me je vijest da je izbacila dva nova proizvoda: čips od kokosa s okusom vanilije te onaj s okusom čokolade.

Pri prvom idućem posjetu omiljenoj trgovini Mrkvica kupila sam oba proizvoda. Koji mi se više sviđa, nije teško pogoditi, budući da kod mene vanilija uvijek ima primat u odnosu na čokoladu. Ono što je pozitivno da ni jedan ni drugi zapravo nisu osobito slatki, čime opravdavaju status zdrave grickalice. Deklaracija kaže da se proizvod sastoji od 97% kokosa, kokosovog šećera te prirodnih aroma vanilije i čokolade.

Budući da mi je običan čips od kokosa poznat proizvod koji redovito koristim u svojoj prehrani, ne mogu se oteti dojmu usporedbi s njim. Nutty čipsevi u okusu su manje masni od onog običnog koji sam ja kupujem u DM-u i Tvornici zdrave hrane. Je li to pozitivno? Kako za koga, meni ipak malo nedostaje te masnoće u okusu. I tu pakiranje daje svoj odgovor: kaže da je ovaj čips pečen, a ne pržen, kao ostali. Vjerojatno je zato zdraviji.

Što se tiče okusa, oni su harmonični, ali kao da se onaj prirodni okus kokosa koji toliko volim malo izgubio s ovim dodanim aromama.

Natpis na pakiranju kaže da je proizvod pakiran u Španjolskoj za Nutty d.o.o., što me navodi na pomisao da je riječ o takozvanom „white labelu“, odnosno da Maja brendira svojim imenom nečiji već gotov proizvod. Što ne znači nižu kvalitetu, samo primjećujem.

Cijena od preko 3 eura za 30 g proizvoda razmjerno je visoka. Usporedbe radi, običan čips od kokosa u DM stoji 1,58 eura za 100 g.

Nutty čips od kokosa mogu zamisliti kao zdravi, ukusni snack dok sam u hodu ili autu, ali ne znam na koji bih ga dodatni način koristila. Za stavljanje u zobene kaše i kolače cijena je jednostavno previsoka. Za uporabu u slanim jelima nisu.

Podržavam proizvod, visoke je kvalitete, ali s obzirom na moje prehrambene navike, mislim da ostajem pri običnom čipsu od kokosa.

Moglo bi vas zanimati...
teglice
Nova kulinarska radionica
02.10.2023.
IMG_0106
Ocjenjujemo
24.06.2023.