Recenziramo

7 stars: Voćna torta

Probali smo još jedan proizvod iz projekta Startaj Hrvatska

Podijelite:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Treba li i smije li netko tko nije lud za kolačima i tortama recenzirati slastice?

Vjerujem da smije. Među čitateljskom publikom sigurna sam da ima još ljudi sličnih okusnih preferencija, a i oni koji su ludi za slatkim mogu se kritički odrediti prema kritici. A sve s ciljem poticanja izvrsnosti, kako proizvođača, tako i konzumenata.

Startaj Hrvatska Nove tv hvalevrijedan je projekt i dala sam si truda probati većinu proizvoda iz ovogodišnje sezone. U zamrzivačima Spara uz već recenziranu tjesteninu Pa-šta ugledala sam još jedne ovogodišnje sudionike projekta – voćnu tortu proizvođača 7 Stars.

Amabalaža je uistinu privlačna – crna kutija s primamljivom fotografijom kolača, odnosno, kako ga oni nazivaju, torte s okusom šumskog voća. Šumsko voće, krema od vanilije, čokoladni biskvit – ti su mi se okusi činili toliko bazičnima da su bili privlačni i meni, kojoj je vrlo često sve osim kreme od vanilije i voća suvišno.

Meni veličina porcije nije važan kriterij, ali sigurna sam da će mnogi kupci biti iznenađeni kad shvate da je veličina kutije (koja ni sama nije osobito velika) prilično veća od samog kolača unutra.

Pravokutnik 14 x 11 cm teško se može nazvati tortom, odnosno bilo bi poštenije nazvati ga mini tortom ili komadom torte.

Na pakiranju nije jasno naznačeno da li se torta odmrzava ili je riječ o torti koja se jede smrznuta. Kasnije sam vidjela da sitnim slovima na deklaraciji ipak piše kako tortu treba odmrzavati 3 sata u frižideru, ali kako smo mi Hrvati poznati po tome da ne čitamo upute za uporabu, tako sam i ja prionula na nju smrznutu.

Vjerujem da će okusi ovog kolača pogoditi ukus široke publike. Bikvit je čokoladan, prilično ukusan i ne mrvi se. Krema od vanilije za mene je previše slatka, baš kao i preljev crvene boje. Krema u kombinaciji s preljevom ima onu umjetnu aromu zbog koje i ne volim većinu kolača iz običnih slastičarnica. Tu mi je pogled pao na naziv samog proizvoda „Voćna torta – torta s okusom šumskog voća“. Ne bi li bilo logično reći da je to torta od šumskog voća, a ne s okusom voća? Jer tu nedvojbeno dolazimo do zaključka da upotrebljavaju umjetne arome, koje prevladavaju kao dominantan okus ove torte.

Meni su najbolji dijelovi – biskvit i nekoliko komada smrznutog bobičastog voća. U dva sam navrata vraćala ovu tortu u zamrzivač i pokušavala je pojesti sljedeći put, ali nije mi pošlo za rukom. Jednostavno, što bi Englezi rekli, nije moja šalica čaja.

Možda su ostali proizvodi iz asortimana 7 stars ukusniji, a možda ja jednostavno nisam publika za slastice. U svakom slučaju, podržite, probajte, pa javite svoje dojmove.

 

Moglo bi vas zanimati...
challenge
Team building
25.11.2021.
mandarinet
Probali smo
24.11.2021.